În China se va lansa un „simulator al morţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În China se va lansa un „simulator al morţii” FOTO CNN
În China se va lansa un „simulator al morţii” FOTO CNN

Curiozitatea oamenilor pentru a simţi trecea în nefiinţă ar putea fi satisfăcută, cel puţin parţial, graţie unui nou joc, denumit „Samadi - 4D Experienta Morţii”, care va fi lansat de curând la Shanghai, relatează CNN.

Cei care au inventat acest simulator spun că participanţii vor trebui să treacă printr-o serie de provocări pentru a evita moartea. Cei care vor fi învinşi vor fi asezaţi pe o bandă rulantă care îi va transporta printr-un crematoriu simulat. Potrivit organizatorilor, acesta va utiliza fluxuri de aer fierbinte şi proiecţii puternice de lumină pentru a crea o experienţă cât mai fidelă a arderii.

După această „incinerare”, participanţii vor fi transferaţi într-o capsulă asemănătoare cu un sicriu, care va reprezenta „renaşterea”. Fondatorii jocului spun de asemenea că şi cei care vor fi învingători în acest joc vor cunoaşte şi ei „experienţa morţii”.

Pentru a crea acest simulator, co-fondatorii jocului, Huange Weiping şi Ding, doi cetăţeni chinezi, au făcut mai multe vizite la un crematoriu şi chiar au cerut celor de acolo să fie lăsaţi să cerceteze din interior cuptorul cu flacările oprite.

Deşi se bucură de o trai îndestulat, Huang s-a declarat nemulţumit de viaţa sa spirituală, prin urmare a început să mediteze din ce în ce mai des la sensul vieţii. „China m-a făcut bogat, dar nu m-a învăţat cum să am o viaţă împlinită”, a spus Huang, care a lucrat ca trader financiar.

Cei doi co-fondatori vor prin acest „simulator al morţii” să ofere participanţilor o perspectivă diferită asupra vieţii, pentru a ajuta oamenii să treacă mai uşor peste problemele de zi cu zi, dar şi peste teama de moarte.

Potrivit unor cercetări, aproape 50 la sută dintre chinezi ar prefera să fie incineraţi după moarte.

Simulatorul celor doi chinezi antreprenori ar urma să fie lansat în luna septembrie. Cei care vor dori să experimenteze senzaţia „trecerii în nefiinţă” vor trebui să plăteacă circa 40 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite