În Australia îţi poţi plăti cumpărăturile cu un card cu bitcoini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monedă virtuală Bitcoin devine şi mai populară în Australia
Monedă virtuală Bitcoin devine şi mai populară în Australia

Moneda digitală Bitcoin devine din ce în ce mai mai acceptată la nivel global. Acum, australienii au mai făcut un pas important în legitimizarea acestui sistem de plată.

Compania CoinJar a făcut Bitcoin accesibil publicului larg, lansând o serie de carduri ce pot fi conectate la portofelul cu monede virtuale.

Cardurile CoinJar Swipe vor fi testate initial pe 100 de utilizatori ai sistemului Bitcoin, iar aceştia vor putea să-şi transforme bitcoinii în dolari australieni şi să îi folosească cum vor ei.

De exemplu, utilizatorii acestor carduri îşi vor putea plăti cumpărăturile la supermarketuri sau vor putea retrage bani de la orice bancomat.

În circulaţie există 11 milioane de bitcoini, iar valoarea pieţei este evaluată la 6,1 miliarde de dolari. CoinJar a procesat tranzacţii de peste 50 de milioane de dolari numai în ultimele 12 luni, pentru mai mult de 30.000 de clienţi. În Australia, aproximativ 500.000 de persoane folosesc deja bitcoini.

”Swype face bitcoinii accesibili oricui, oferind o platformă sigură”, a declarant Asher Tan, director executiv al compania.

Tan a mai spus că sistemul Bitcoin este pentru cei care vor control supreme asupra banilor lor. ”Nu este controlat de o bancă sau vreun terţ, ci de o reţea de computere de talie globală şi este protejat de o criptare puternică care verifică tranzacţiile de multe ori pentru a asigura faptul că nu există tranzacţii fraudulente. Asta înseamnă că nimeni în afară de tine nu are controlul asupra banilor tăi”, a mai spus acesta. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite