Imaginea  cu care Google România aniversează 1 Decembrie, desenată de un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a anunţat azi logo-ul câştigător al concursului „Doodle 4 Google”, cu tema „România mea este...”. Doodle-ul desenat de o elevă în clasa a VIII-a ales din 10.000 de lucrări înscrise.

Desenul realizat de Iasmina Maria Răceanu va fi publicat pe pagina de start www.google.ro pe 1 Decembrie. „Am lucrat cam două săptămâni la acest desen, notele muzicale sunt din «Deşteaptă-te, române», iar gimnasta din litera «e» nu poate fi altcineva decât Sandra Izbaşa. Am urmărit cu emoţie Jocurile Olimpice de la Londra”, a povestit ea, la festivitatea de premiere.

Ea a purtat la eveniment ia tradiţională pe care a desenat-o în doodle. Aşa vede ea România, din Bucovina: „o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată cu obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate”. Iasmina Maria Răceanu este elevă în clasa a VIII-a la  Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Suceava. Lucrarea ei a câştigat, pe lângă locul pe pagina de start a Google România, şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala unde învaţă. Acelaşi premiu l-au primit toţi cei 10 finalişti aleşi prin vot, din cei 30 desemnaţi de juriu. Recompensa ei este şi premiul în valoare de 15.000 de lei.

„România mea este...” doodle aniversar de 1 Decembrie

Candidaţii cu vârste cuprinse între şase şi 14 ani au trimis 10.000 de imagini care reprezintă cum văd ei România. Dintre acestea, 250 au fost selectate de echipa Google şi trimise juriului, care a votat 30 de lucrări finaliste, pe două categorii de participanţi: din clasele I-IV, respectiv V-VIII. Dan Bulucea, country manager al Google România, a explicat procesul dificil de selecţie a desenelor primite. „În general, suntem foarte precauţi cu ce se întâmplă cu logo-ul nostru, sunt multe condiţii care trebuie îndeplinite pentru a fi acceptate. Lor le-am dat voie să se joace cum vor, să fie creativi”, a spus el.

Singurul element ce reprezintă România pe care el nu l-ar fi vrut într-un doodle a fost Dracula. Unul din cele 10 logo-uri finaliste s-a „strecurat” însă în cele mai bune lucrări, cu vampirul-emblemă desenat în litera „G”.

Doodle 4 Google

Concursul a fost lansat pe 1 septembrie, copiii din clasele I-VIII s-au putut înscrie până pe 15 octombrie. Până pe 7 noiembrie, juriul a desemnat cele 30 de desene finaliste, 15 din fiecare grupă de vârstă. Votul online pentru alegerea primilor 10 lucrări s-a încheiat în urmă cu două zile, iar pe 1 Decembrie, marele câştigător va avea dedicată pagina de start Google România pentru desenul realizat.

Din juriu au făcut parte Adrian Botan, Nicolae Alexi, Andreea Esca, Adrian Braescu, Medeea Marinescu, Ioan T Morar, Cătălin Ştefănescu şi Sophia Foster-Dimino, membră a echipei graficieni Google Doodle din SUA.
Primii 10 finalişti au primit câte o tabletă, iar primii cinci câştigat premii şi pentru şcolile lor: burse în valoare de 20.000 de lei pentru echipamente IT.

Câştigătorii

Logo-urile cu cele mai multe voturi la categoria autorilor în clasele I-IV sunt create de:
● Ania Perta, clasa a III-a D - Şcoala cu clasele I-VIII nr 4, Râmnicu Vâlcea (calificată în primii cinci);
● Dogan Buket, clasa a III-a - The International School of Bucharest, Bucureşti;
● Eva Popa, clasa a IV-a - Olga Gudynn International School, Voluntari; 
● Paul Vancea, clasa a III-a B - Şcoala cu clasele I-VIII, nr 1, Bicaz;
● Peter Bernad, clasa a II-a B - Şcoala Generală Vaskertes, Gheorgheni.

Premianţii claselor V-VIII sunt:
● Ana Maria Buretea - Liceul de Arta N. Tonitza, Bucureşti (calificată în primii cinci);
● Dorina Teodora Sfabu, clasa a VIII-a D - Şcoala Gimnazială, nr 11, Botoşani (calificată în primii cinci);
● Iasmina Maria Răceanu, clasa a VIII-a B - Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava(calificată în primii cinci şi câştigătoarea concursului);
● Ioana Zah, clasa a VIII-a - Şcoala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu; Alba-Iulia;
● Tatiana Topa, clasa a VIII-a - Colegiul Naţional A. Şaguna, Braşov.
   

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite