Harta lumii văzută de lume pe Internet: România e săracă şi Somalia moare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu ceva timp era celebră campania despre românii care sunt deştepţi, nu săraci şi proşti cum reieşea din căutările pe Google. Cineva a făcut acum o harta din căutările pe Yahoo! şi România este văzută drept o ţară săracă, iar Italia, spre exemplu, este rasistă.

„România este săracă“, „Elveţia este neutră“, „Croaţia e frumoasă“ sau „Austria nu este Australia“ sunt doar câteva dintre stereotipurile prezente pe Internet despre ţările din Europa. La nivel mai mare, „Mongolia este un exemplu bun de stat tampon“ sau „Rusia în ce continent e?“. Toate acestea apar pe harta interactivă creată de Keir Clarke care s-a folosit de completările automate din Yahoo.

După ce a obţinut datele despre state, el le-a aplicat pe hărţile de la Google pentru a le ilustra în forma din prezent. În general, e vorba doar de ţările lumii, dar nu i-au scăpat nici statele din America de Nord. Până atunci, însă, „Coreea de Nord este o glumă“, „Japonia este ciudată“ şi „India e jegoasă“. În ceea ce priveşte SUA, „Maine este homofob“, „New Jersey e o groapă de gunoi“ şi „Tennessee e frumos, dar nu e Texas“.

Mai multe astfel de caracterizări sunt disponibile pe harta interactivă oferită de către Clarke.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite