Google pregăteşte cea mai mare schimbare pentru gama Nexus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria Nexus de la Google a fost cea care a primit cele mai noi actualizări într-un timp rezonabil. Acum, Google vrea să schimbe gama.

Anual, toamna, pentru Android înseamnă lansarea unor noi telefoane Nexus cu cea mai nouă versiune de Android. Acestea sunt construite după cerinţele Google de către producători terţi. Totuşi, Google se pare că va renunţa la popularul brand. Va continua parteneriatul cu producători terţi, dar acestea vor purta numele de Pixel.

Motivul pentru această tranziţie momentan nu este foarte evident, dar poate fi o unificare a tuturor computerelor companiei, destinate pieţei consumer, sub un singur nume, o singură emblemă şi o singură menire, oricare ar fi aceea. 

Astfel, viitoarele dispozitive ar putea fi Google Pixel şi Google Pixel XL, cu menţiunea că primul va avea o diagonală a ecranului de 5 inci, în timp ce al doilea trece la 5,5 inci - cam ceea ce fac Apple cu iPhone Plus, Samsung cu Note sau Huawei cu Mate şi Plus. Producătorul ar fi HTC şi lansarea s-ar derula pe 4 octombrie, la aproape o lună după ce Apple va anunţa cele mai noi telefoane.

Configuraţiile hardware sunt similare şi ar fi compuse din 4GB RAM, un procesor Snapdragon 820 sau 821 de la Qualcomm şi două camere, dintre care una va fi de 12 megapixeli. Nexus 6P a avut recenzii bune în ceea ce priveşte performanţele foto, rămâne de văzut ce fac anul acesta.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite