FOTO VIDEO Google susţine arta urbană. Descoperă graffitiuri spectaculoase din întreaga lume cu Google Maps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google încearcă să facă arta accesibilă oricui. De câţiva ani, compania a început să ofere tururi virtuale prin cele mai mari muzee ale lumii, iar acum ne surprinde cu o colecţie de artă urbană.

Deocamdată, pe Google Street Art Project se regăsesc peste 5.000 de imagini cu grafittiuri din întreaga lume. Utilizatorii pot explora faţadele unor clădiri sau se pot plimba prin blocuri abandonate ale căror pereţi au fost transformaţi în artă.

Imaginile sunt fie culese de camerele Street View ale Google, fie trimise de artişti, instituţii culturale sau de simpli observatori. Astfel, arta de stradă - care poate dispărea în orice moment de pe pereţii unei clădiri - rămâne stocată pentru totdeauna, pe Internet.

Google s-a implicat în lumea artei începând din anul 2001, când a început să lucreze cu muzee pentru a prezenta imagini la rezoluţie înaltă cu tablouri, sculpturi şi alte forme de artă.

Google Street Art Project a fost creat cu ajutorul unor experţi din domeniu şi include picturi murale inedite, mesaje politice puternice, artă viu-colorată găsită în tuneluri, maşini pictate şi ferestre acoperite cu abţibilduri.

De asemenea, utilizatorii vor putea vedea şi clipuri video în care artiştii de stradă îşi spun poveştile şi vorbesc despre arta lor.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite