FOTO Spiritul „fotografiei pure“: Nikon şi-a lansat modelul Df, un DSLR premium în „haine“ de aparat foto pe film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikon Df, noul aparat foto al producătorului nipon.
Nikon Df, noul aparat foto al producătorului nipon.

Nikon şi-a anunţat cel mai nou aparat foto DSLR. Nu este ieftin, împrumută „haine“ clasice şi vine pe piaţă pentru a-şi crea o clasă a sa.

Nikon Df şi acesta e răspunsul Nikon la „fotografia pură“. După ce l-a promovat în câteva videoclipuri de-a lungul câtorva săptămâni, producătorul a ridicat cortina din faţa aparatului său premium. Are un design retro, inspirat de aparatele foto pe film, are senzor full-frame de 16 megapixeli de la Nikon D4 şi va fi disponibil la un preţ de 2.750 de dolari doar aparatul sau la 3.000 de dolari cu un obiectiv de colecţie Nikkor 50mm f/1.8, notează DPReview.

„Necesitatea a fost de a crea un aparat foto care celebrează capacităţile Nikon, un aparat foto pe care vei adora să-l ai şi să-l foloseşti“, a afirmat Jeremy Gilbert, şeful de marketing al Nikon pe Marea Britanie, citat de British Journal of Photography. „Este camera foto care te va face să te gândeşti la fotografie înainte de a o face“.

Dincolo de cuvinte de laudă la adresa aparatului care îşi va dovedi capabilităţile în teste, rămân senzorul de 16 megapixeli cu procesor de imagine Expeed 3, folosit deja de Nikon pe alte modele, greutatea de 760 de grame, valoarea ISO care ajunge până la 12.800 cu un maximum de 204.800 şi posibilitatea de a fotografia în rafală cu 5,5 cadre pe secundă. Timpul de start este de 0,14 secunde, impresionant pe foaie. 

Nikon Df mai are deasupra un ecran LCD şi o mulţime de butoane pentru a controla fiecare aspect din fotografiile tale. Vizorul optic oferă o acoperire de 100% şi este dotat cu pentaprismă. Nikon ajunge prin Df în liga Olympus care a revenit anul acesta cu OM-D E-M1, un aparat foto mirrorless cu aspect retro. De asemenea, un alt rival este Leica cu al său public fidel.

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Află mai multe:

VIDEO „Fotografia pură“ a Nikon e aproape gata, noul aparat full-frame apare în cele mai bune imagini

VIDEO Nikon pregăteşte aparatul foto pentru „fotografia pură“, ar putea să nu-l doteze cu funcţia de filmare

image
image
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite