Facebook permite utilizatorilor să controloze ce conţinut apare cu prioritate în News Feed

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Reţeaua de socializare online Facebook a lansat marţi o nouă opţiune care permite utilizatorilor să controloze conţinutul care va fi afişat cu prioritate în News Feed (fluxul de ştiri, n.r.).

Noua opţiune „See First“ permite utilizatorilor reţelei de socializare să controleze conţinutul care apare pe primele poziţii din News Feed, informează Wall Street Journal în ediţia online.

Utilizatorii vor putea alege ca postările prietenilor şi ale paginilor pe care le urmăresc să apară primele în fluxul de ştiri, astfel încât accesul la conţinutul de care sunt interesaţi să fie facil, spre deosebire de situaţia de până în prezent, când conţinutul era afişat pe baza unui algoritm al Facebook, care de multe ori dădea greş referitor la subiectele de care sunt de fapt interesaţi utilizatorii platformei.

În cazul accesării Facebook de pe un computer (accesarea versiunii web a platformei de socializare, n.r.), utilizatorii pot alege ce conţinut să apară cu prioritate în News Feed accesând profilul prietenilor sau paginile pe care le urmăresc. Apoi dau click pe butonul „Following“ şi bifează opţiunea „See First“.

Conţinutul publicat de prieteni şi paginile preferate va apărea în partea superioară a fluxului de ştiri, restul poziţiilor fiind ocupate de conţinut afişat de Facebook pe baza vechiului algoritm.

În cazul utilizatorilor Facebook care accesează platforma prin intermediul aplicaţiei pentru sistemul de operare mobil al Apple, iOS, compania condusă de Mark Zuckerberg oferă o nouă versiune a secţiunii de personalizare a fluxului de ştiri, care este disponibilă în meniul Settings (Setări, n.r.). Noua versiune va sugera atât posibili candidaţi (prieteni sau pagini urmărite) pentru opţiunea „See first“, cât şi profiluri sau pagini la care utilizatorul poate renunţa la a le mai urmări.

Facebook a anunţat că utilizatorii versiunilor Android şi web ale platformei vor beneficia curând de noua interfaţă.

Noile opţiuni sunt un pas înainte spre a le oferi utilizatorilor Facebook mai mult control asupra conţinutului din News Feed, dar platforma de socializare online nu va renunţa la algoritmii utilizaţi pentru a stabili ce tip de conţinut şi subiecte preferă utilizatorii, spre deosebire de ceea ce spun aceştia că preferă, comentează wsj.com.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite