Facebook nu îţi va mai permite să le trimiţi cadouri prietenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook renunţă la serviciul Gifts
Facebook renunţă la serviciul Gifts

Facebook a anunţat, miercuri, că renunţă la serviciul Facebook Gifts. Funcţia va dispărea definitiv începând cu data de 12 august, potrivit Read Write

Facebook Gifts este un serviciu de e-commerce care le permitea utilizatorilor să le trimită prietenilor cadouri electronice sub formă de carduri pentru Starbucks, iTunes sau Sephora, de exemplu.

Cei de la Facebook renunţă la serviciu deoarece nu s-a bucurat de succes în rândul utilizatorilor. ”Vom folosi tot ce am învăţat din experienţa Gifts pentru a explora noi modalităţi de a ajuta afacerile şi dezvoltatorii să îşi vândă produsele pe Web, pe mobil şi direct pe Facebook”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Nu este prima dată când Facebook umblă la serviciul Gifts. Iniţial, utilizatorii puteau trimite daruri fizice dar, în cele din urmă, numai cadourile digitale au rămas disponibile.

În plus, de curând, Facebook a introdus o nouă opţiune, mai exact, un button de ”Cumpără”, prin care persoanele interesate de anunţul unei companii poate face cumpărături fără să părăsească pagina reţelei sociale. Deocamdată, unealta ”Buy” este disponibilă unui public limitat.

În ultima vreme, compania dă din ce în ce mai mult interes comerţului online iar, în urmă cu câteva săptămâni l-a angajat pe fostul director PayPal David Marcus, pentru a supraveghea serviciile de mesagerie.

Unele servicii de instant messaging din China includ opţiuni de plată şi am putea vedea o astfel de opţiune implementată şi în Facebook Messenger.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite