Facebook a cumpărat Oculus. 2 miliarde de dolari, iar reţeaua ta socială intră pe piaţa realităţii virtuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tech Adevărul a testat Oculus Rift şi a fost uimit FOTO Adevărul
Tech Adevărul a testat Oculus Rift şi a fost uimit FOTO Adevărul

Facebook a anunţat că a ajuns la un acord cu cei de la Oculus VR, care produc căşti de realitate virtuală. Astfel, gigantul online va cumpăra firma cu 2 miliarde de dolari.

Tranzacţia include 400 de milioane de dolari cash şi 23,1 milioane de acţiuni la Facebook. După achiziţia WhatsApp şi Instagram, Facebook se duce în domeniul realităţii virtuale. Oculus produce casca de realitate virtuală Oculus Rift, care oferă utilizatorilor o experiemţă tridimensională completă în cadrul jocurilor sau aplicaţiilor special realizate pentru acesta.

Oculus e liderul tehnologiei de realitate virtuală, depăşind contracandidaţii săi cu ajutorul clarităţii, simplităţii şi faptului că ceea ce au făcut ei funcţionează. Kiturile pentru dezvoltatori, deoarece produsul nu este definitiv pe piaţă, a primit 75.000 de comenzi. Facebook menţionează că aplicaţiile de dincolo de jocuri sunt în stagiu incipient, unele industrii deja experimentează. Astfel, e clară intenţia reţelei sociale de a extinde acoperirea Oculus şi pe alte verticale, inclusiv comuncaţii, media şi filme, chiar şi educaţie.

Ce putem spune despre această achiziţie? Dacă Google are Google Glass, Facebook şi-a cumpărat un concurent. Unul nu atât de elegant şi integrat încă, un proiect pornit pe Kickstarter, dar care poate transforma realitatea virtuală.

Trecere de la gaming la comunicare

“Zona mobilă e platforma zilei de astăzi şi ne pregătim pentru platformele de mâine”, a declarat Mark Zuckerberg. Mark menţionează că Oculus poate crea cea mai socială platformă din istorie şi să schimbe modul cum lucrăm, jucăm şi comunica.

Pe blogul oficial al Oculus se arată că acum câteva luni o echipă de la Facebook, condusă de Mark Zuckerberg, a vizitat sediul Oculus şi a descoperit că viziunile celor două companii sunt asemănătoare. “În 10 ani realitatea virtuală va deveni ubicuă, ieftină şi transformatoare. Va oferi următoarea generaţie a experienţei în cadrul jocului”, au spus cei de la Oculus.

image

Oculus îşi menţine sediul în Irvine, California şi va continua să lucreze la Oculus Rift. Tranzacţia va fi finalizată în al doilea trimestru al lui 2014.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite