Expertul HTC în camere foto explică strategia de viitor: Dominăm piaţa selfie şi luptăm de la egal la egal cu DSRL-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare minus pe care noi l-am găsit la HTC One (M8) a fost rezoluţia destul de mică a camerei foto. Are doar 4 megapixeli, folosind tehnologia Ultrapixel pentru poze mai luminoase. Expertul HTC în camere foto detaliază cum vrea HTC să cucerească piaţa asta a fotografiei mobile.

HTC One (M8) este, alături de Galaxy S5 de la Samsung, cel mai interesant telefon al momentului. Camera are doar 4 megapixeli, deşi producătorul a dotat telefonul cu două pentru alte trucuri, dar Symon Whitehorn, expertul HTC în camerele foto de pe dispozitive, susţine că viitorul va fi impresionant. Într-un interviu publicat de Vodafone Marea Britanie, Whiterhorn mai spune că HTC plănuieşte să domine piaţa selfie-urilor (se pare că acum există o piaţă pentru aşa ceva).

„O să vedeţi o atenţie mai mare dată acestei pieţe (a selfie-urilor). În unele regiuni, 90% din fotografiile realizate cu un telefon mobil sunt selfie-uri“, a spus Whiterhorn. În prezent, HTC One (M8) are o cameră frontală de 5 megapixeli cu unghi larg de cuprindere pentru acele autoportrete perfecte. „Camera secundară nu mai este pe planul doi, aşa cum a tot fost până acum“, a mai spus el, deşi n-au inclus tehnologia Ultrapixel în aceasta.

El a mai spus că dată fiind predictibilitatea unor selfie-uri, pot îmbunătăţi camera foarte bine. „Ştim cât de lung e braţul cuiva, astfel că putem face acele setări potrivite, cum ar fi să folosim obiectiv cu unghi larg de cuprindere şi să corectăm digital eventualele imperfecţiuni“, a mai spus el. Whiterhorn consideră că pe măsură ce oamenii folosesc tot mai mult un telefon drept cameră principală, ajung să ceară tot mai mult de la acesta.

Zoom-ul optic într-un smartphone nu e atât de departe în planurile HTC.

„Ceea ce se va întâmpla e că (această cameră de pe telefon) va îndeplini tot mai multe dintre sarcinile acelea obişnuite, iar folosirea unei camere mai mari va fi mai puţin justificată. (...) Cred că în 18 luni, maximum doi ani, vom sparge nişte bariere în domeniul imagisticii pe telefoane mobile“, a mai spus expertul HTC. În această ordine de idei, el a schiţat şi un viitor anunţ al producătorului.

„Zoom-ul optic într-un smartphone nu e atât de departe în planurile HTC. Nu pot da prea multe detalii, dar în 12 până la 18 luni vom vedea un avans serios în domeniul opticii de pe telefoane. De aceea nu credem în poze de mai mare rezoluţie. (...) Toată lumea vrea zoom optic şi acela este scopul nostru“, a completat Whiterhorn. „Acum doi ani aş fi spus că DSLR-urilor nu vor fi niciodată înlocuite de telefoane. Acum, nu mai sunt atât de sigur“.

HTC consideră că cele două camere de pe One (M8) sunt justificate. Spre exemplu, ca în videoclipul de mai jos, poţi schimba punctul de focalizare după ce ai făcut poza.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite