Echipa românească Style Jukebox, parte a celui mai mare program de finanţare din Europa de Est - LAUNCHub

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Style Jukebox e o aplicaţie care seamănă cu Deezer şi Zonga
Style Jukebox e o aplicaţie care seamănă cu Deezer şi Zonga

O echipă românească a reuşti să primească finanţare de la cel mai mare fond pentru startup-uri din Bulgaria, LAUNCHub. Anunţul fondului de investiţii a fost făcut astăzi şi pe lângă Style Jukebox au mai fost finanţate alte cinci companii.

Portofoliul LAUNCHub a crescut cu şase companii, la 41 de firme din şapte ţări - Bulgaria, Macedonia, România, Croaţia, Grecia, Slovenia şi Ucraina. Firmele care au fost incluse în această rundă sunt AdTapsy, Clusterize, CM2W, Zeduki din Bulgaria, Enolyse din Slovenia şi Style Jukebox din România.

Ionuţ Antiu şi Radu Prescură, doi tineri băcăuani, sunt cei care au pus bazele proiectului. „Am fondat startupul cu Radu Prescură. Radu şi cu mine am fost colegi de clasă în liceu. La început, eram amândoi foarte tehnici, amândoi am participat la concursuri de informatică în liceu şi amândoi am mers la facultăţi de informatică - el la Bucuresti şi eu la Lyon”, îşi aminteşte Ionuţ Antiu.

Ce face Style Jukebox

Style Jukebox se aseamănă serviciilor de stocare de date în cloud de genul Dropbox sau SkyDrive, însă oferă şi un program special pentru redarea melodiilor. La fel ca şi Deezer sau Zonga, Style Jukebox le permite utilizatorilor să îşi descarce melodiile preferate în dispozitive, pentru a diminua traficul de date.

Aplicaţia a luat naştere din pasiune pentru muzică şi, initial, era destul de rudimentară.  „Am început să lucrez la Style Jukebox pentru că imi plăcea să ascult muzică când făceam sport şi aplicaţia de muzică era cea în care stateam cel mai mult. La început nu avea nici o funcţie legată de cloud sau de mobil, era doar o aplicaţie de muzică. Asta se întâmpla în 2010“, explică tânărul.

Pentru Ionuţ, conceptul de muzică s-a schimbat în 2011, după ce şi-a cumpărat primul iPhone. „Au început să se nască în capul meu idei despre cum aş putea să integrez mobilul şi desktopul într-o aplicaţie de muzică. Nu ştiam atunci de Dropbox, iar iTunes Cloud şi Google Music nu existau. L-am convins pe Radu să facă o versiune Android a Style Jukebox. La bază a fost întotdeauna conceptual de proprietate asupra fişierelor cu muzică. De la început am vrut să fie o soluţie de sincronizare şi ascultare pentru muzica şi listele de redare“, spune el.

Din noiembrie, anul trecut, aplicaţia românilor a devenit şi aplicaţia oficială a operatorului bulgar de telefonie mobile VIVACOM. Abonaţii reţelei au trafic de date necontorizat în aplicaţie şi oferte Premium speciale. Totuşi, cum a ajuns software-ul românesc player-ul oficial al bulgarilor? Din întâmplare, spune Ionuţ.

Mai multe detalii în articolul exclusiv al “Tech Adevărul”. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/music-streaming" target="_blank">View the story "Music Streaming" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite