Cum să alegi un aparat de aer condiţionat - sfaturile pentru o vară mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu venirea verii, cum alegi un aparat de aer condiţionat e un lucru important pentru toată lumea. Dispozitivele variază la calitate şi preţ, în funcţie de performanţele pe care le dorim. Iată sfaturile noastre.

Cum alegi un aparat de aer condiţionat - puterea de răcire

Puterea de răcire a unui aparat de aer condiţionat se măsoară în BTU - British Thermal Units. Cu cât creşte BTU, cu atât mai mult aparatul acţionează eficient în interiorul unei suprafeţe sau camere.

Pentru o locuinţă obişnuită, poţi alege un aparat de 12.000 - 14.000 de BTU, care va funcţiona pentru o cameră. Nu vă aşteptaţi ca un aparat de aer condiţionat să funcţioneze la fel de bine pentru toată casa.

Tabel aer conditionat

Cum alegi un aparat de aer condiţionat - ce tipuri găseşti pe piaţă?

Poţi alege între patru tipuri de aparate de aer condiţionat - de perete, tavan, portabil şi multi-split. Cele mai scumpe sunt cele de tavan, iar cele mai folosite sunt cele de perete. Aparatele de aer condiţionat portabile pot fi mutate dintr-o cameră în alta, pentru a-ţi crea condiţiile ideale, indiferent de locul unde alegi să stai în casă.

Clasa energetică

Aparatele de aer condiţionat au patru tipuri de clasă energetică, care măsoară consumul de energie electrică. Un aparat de aer condiţionat costă mai mult dacă este mai eficient, dar îşi recuperează costurile în timp, faţă de aparatele mai ieftine.

Un aparat de aer condiţionat din clasa A+++ (triplu plus) costă de la 3.200 de lei la 5.200 de lei. În acelaşi timp, un aparat de aer condiţionat Clasa A, cel mai ieftin disponibil, e unul portabil Heinner, care costă 1.200 de lei.

Cum alegi un aparat de aer condiţionat - preţul corect

Aerul condiţionat variază de la 1.200 de lei la 8.200 de lei. Nu are niciun rost să dai 8.200 de lei, mai ales că la banii aceştia vei cumpăra un dispozitiv care are un design reuşit, dar care are doar clasa energetică A++. Preţul e decizia finală pe care o poţi lua când alegi un aer condiţionat. Mai întâi alege tipul şi clasa energetică, apoi uită-te în interiorul clasei pentru a alege aparatul potrivit. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite