Cum poţi să plăteşti cu telefonul folosind doar ochii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele mobile au adus publicului larg posibilitatea de a plăti cu ajutorul lor. Pentru a păstra siguranţa, tranzacţiile sunt verificate prin amprentă sau contul de utilizator de la Apple sau Samsung. O companie japoneză vrea să vă folosească ochii.

Asiaticii sunt cunoscuţi prin faptul că încearcă noile tehnologii mai rapid decât o facem noi, în Europa. Operatorul japonez NTT Docomo a anunţat cele mai noi device-uri pe care le va vinde în ţara soarelui răsare. Printre ele se află telefonul Arrows NX F-04G. Deşi numele nu ne spune nimic, e primul telefon care foloseşte autentificarea prin recunoaşterea irisului pentru a plăti lucruri.

Cei de la NTT Docomo au declarat pentru Mashable că Arrows NX e primul telefon din lume care să folosească recunoaşterea oculară şi senzorul de amprentă, ca măsuri de siguranţă pentru tranzacţiile online.

Camera frontală a telefonului ne scanează ochii şi se asigură că suntem noi. Irisul este unic fiecărei persoane, la fel ca amprenta, aşa că nu avem de ce ne îngrijora. Tehnologia e diferită de recunoaşterea facială, care se bazează doar pe trăsăturile generale ale feţei cuiva.

Telefonul e un Android de 5,2 inci, cu ecran QuadHD, procesor octa-core, 3 Gb de RAM, 32 de GB de stocare internă şi Android Lollipop.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite