Clienţii de la Banca Transilvania şi ING Bank, posibile victime ale atacurilor phishing din ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii servicilor de online banking ale Băncii Transilvania şi ING sunt ţinta unui val de atacuri de tip phishing, potrivit laboratoarelor Bitdefender.

În ultima săptămână s-au intensificat atacurile informatice de acest tip ce par a fi puse la cale de aceiaşi hackeri. După ce le fură datele bancare prin intermediul paginilor phishing, escrocii informatici fac plăţi online în numele victimelor şi le golesc conturile.

„Până de curând, a fost o perioadă de acalmie în materie de phishing-uri care vizează site-urile băncilor româneşti, dar în ultima perioadă aceste atacuri au revenit în actualitate şi ţintesc clienţii Băncii Transilvania şi ING. Utilizatorii nu verifică întotdeauna pagina unde îşi introduc ID-ul de logare, parola sau tokenul. Pentru că paginile arată exact ca cele legitime ale băncii şi sunt în limba română, mulţi oameni cad în capcană,” a declarat Alin Damian, Online Threats Researcher, Bitdefender.

Bitdefender recomandă utilizatorilor să verifice întotdeauna că au o conexiune securizată, semnalată în browser de prezenţa „https”.

Site-urile de tip phishing imită aproape în totalitate conţinutul paginilor autentice de logare ale băncilor. Totuşi, atacul asupra Băncii Transilvania nu reproduce mesajul de avertisment de pe site-ul instituţiei bancare, prin care aceasta îşi avertizează utilizatorii că nu va trimite niciodată mesaje prin care să solicite accesarea de link-uri şi introducerea datelor de logare ale contului (ID de logare, parolă, cod token).

Mai jos puteţi vedea exemplul paginii clonate

image

Mesajul de mail venit către clienţii Transilvania. 

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite