Cifrele succesului la Apple: iPhone 5s şi 5c stabilesc un nou record, iar piaţa are sute de milioane de dispozitive cu iOS 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 5s şi iPhone 5c au ajuns la un nou record pentru Apple. FOTO Reuters
iPhone 5s şi iPhone 5c au ajuns la un nou record pentru Apple. FOTO Reuters

Apple continuă runda recordurilor, iar în 2013 o duce până aproape de 10 milioane de unităţi. În doar un weekend, strategia cu două telefoane lansate o dată se pare că a dat roade pentru Apple.

Apple şi-a publicat rezultatele după primul weekend, cum a făcut în fiecare an. Şi ca în fiecare an, vânzările sunt record, peste aşteptările analiştilor. Per total, 9 milioane de oameni şi-au cumpărat ba un iPhone 5c, ba un iPhone 5s. Cel din urmă este cel mai scump model şi singurul cu schimbări serioase faţă de modelul de anul trecut, notează The Verge. Apple susţine că deja nu mai are „rezerve“ de iPhone 5s, cererea fiind prea mare. 

„Cererea pentru cele două telefoane iPhone este incredibilă. Apreciem răbdarea oamenilor şi muncim din greu să suplimentăm stocurile cu noi iPhone-uri“, a afirmat Tim Cook într-un comunicat de presă. Per total, sunt 200 de milioane de dispozitive care rulează iOS 7, cel mai nou sistem de operare al companiei, iar iTunes Radio, noul serviciu lansat de Apple, a ajuns deja la 11 milioane de utilizatori unici.

Apple „uită“ însă să publice rezultate de vânzări per telefon. iPhone 5c, în afara carcasei de plastic şi bateriei mai mare, este acelaşi smartphone ca anul trecut. Totuşi, Localytics estimează că iPhone 5s a fost cel mai cumpărat model, în ciuda previziunilor că 5c ar fi produsul de succes. Compania consideră că iPhone 5c a fost cumpărat de 2,25 milioane de oameni, în timp ce lui 5s îi revine partea mai mare. Drept urmare a rezultatului, acţiunile Apple au crescut cu 4%.

iPhone 5s este disponibil, teoretic, în trei nuanţe de culoare: argintiu, gri închis şi auriu. Cea din urmă nuanţă a fost cel mai greu de găsit. Business Insider notează că acesta ar putea fi planul Apple de a crea cerere artificială. Astfel, a livrat mai puţine telefoane Gold, iar lumea află de peste tot, operatori şi magazinele Apple, că nu mai sunt pe stoc, că s-au vândut. Totul în numele marketingului şi în crearea de buzz în jurul iPhone 5s.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre iPhone 5s:

VIDEO Un hacker a învins Apple şi cititorul său de amprente. iPhone 5s, deblocat cu o amprentă falsă

VIDEO Cum poate fi deblocat cel mai avansat iPhone fără amprenta clasică

FOTO Camera de pe iPhone 5s, împotriva concurenţei: ce rezultate obţine în faţa Lumia 1020, Galaxy S4 şi HTC One?

iPhone-mania sau cât de mare e nebunia creată de Apple cu fiecare nou iPhone

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite