Ce crede Steve Wozniak despre filmul „jOBS”: „Scenariul e îngrozitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Wozniak a fondat Apple împreună cu Steve Jobs
Steve Wozniak a fondat Apple împreună cu Steve Jobs

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak a criticat filmul artistic care prezintă viaţa lui Steve Jobs, cu Ashton Kutcher în rolul principal. Woz a fost rugat să participe la producţia filmului, dar scenariul i s-a părut un „rahat”.

De asemenea, se pare că multe din replicile atribuite unui tânăr Wozniak nu sunt chiar adevărate. În schimb, mai multă acurateţe ar putea apărea în celălalt film pregătit despre viaţa lui Jobs, creat de Sony Pictures şi care are un scenariu scris de Aaron Sorkin, cel care a lucrat şi la filmul despre Facebook, „The Social Network”.

„Am fost abordat de realizatorii filmului jOBS. Am citit scenariul atât cât am putut şi mi s-a părut un rahat. Cei de la Sony m-au contactat şi m-am alăturat lor. Nu pot să particip la ambele filme şi să fiu plătit“, a declarat Wozniak pentru The Verge.

De asemenea, el a oferit mai multe detalii despre scenariul iniţial şi cum acesta deforma realitatea. „Scenariul promova drogurile într-un mod atât de diferit de realitate precum video-ul pe care l-am văzut. De exemplu, în video Jobs îmi oferea droguri. Nu l-am văzut niciodată drogându-se şi nici nu  mi-a oferit. Dacă le-am discutat, ar fi ştiut oricum că nu mă drogam, dar le susţin şi eram într-un colectiv care le consuma, aşadar nu s-ar fi simţit ciudat vorbind despre droguri cu mine. Noi vorbeam  mai degrabă despre muncă, tehnologie şi altele“, a mai povestit Wozniak.

Am citit scenariul atât cât am putut şi mi s-a părut un rahat

Vorbind pentru Gizmodo săptămâna aceasta, Wozniak a spus că a privit primul clip promoţional al filmului şi i s-a părut că avea părţi reale, dar şi greşeli. „Personalităţile erau greşite, deşi a mea semăna. Relaţia noastră era diferită, mult mai diferită decât a fost portretizată“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite