Ce cred românii despre tehnologie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt pozitivi privind impactul tehnologiei
Românii sunt pozitivi privind impactul tehnologiei

România este una dintre ţările unde adopţia internetului este încă mică, dar românii vă dtehnologia ca pe un lucru pozitiv. Un studiu Ericsson arată ce cred românii despre cum ne poate schimba viaţa această industrie.

Cele mai importante rezultate ale studiului arată că 81% dintre români cred că tehnologia poate să îmbunătăţească viaţa oamenilor, în timp ce 75% dintre aceştia sunt de părere că tehnologiile noi şi accesul la Internet pot contribui la creşterea economică a ţării.

Întrebaţi despre modurile concise în care tehnologia le-ar putea face viaţa mai bună, cei mai mulţi respondenţi (60%) sunt de părere că tehnologia le poate îmbunătăţi casa, în timp ce 44% cred că mijloacele de transport în comun ar putea fi îmbunătăţite.

În plus, 30% dintre români sunt convinşi că tehnologia ar putea ajuta sistemul public de energie electrică şi tot 30% cred că aceasta ar putea conduce la dezvoltarea unor maşini mai performante.

image

Obstacole în calea dezvoltării tehnologice

În opinia românilor, printre obstacole s-ar număra lipsa de interes a guvernului (53%), problemele legate de securitatea informaţiilor (48%) şi faptul că utilizatorii nu au cunoştinţele potrivite (45%).

În acelaşi timp, studiul a relevat faptul că 91% dintre românii intervievaţi folosesc Internetul zilnic, iar 87% dintre aceştia îl utilizează pentru a accesa reţele sociale.

Mai mult decât atât, românii folosesc în proporţie de 68% un smartphone pentru a se conecta la Internet, acesta fiind al doilea cel mai utilizat dispozitiv după laptop.

image

Avem încredere pe jumătate în internet

În ciuda popularităţii dispozitivelor mobile, românii nu sunt siguri dacă să aibă încredere să îşi împărtăşească datele personale cu ajutorul dispozitivelor mobile. Astfel, doar 53% au mai degrabă încredere şi 47% sunt reticenţi sau evită complet să îşi împărtăşească datele personale.

Educaţia (73%), turismul (70%) şi administraţia publică (67%) au fost identificate de către români ca fiind cele mai importante domenii în care tehnologia si conexiunea la Internet ar putea fi benefică.

Mai specific,dacă vorbim de educaţie, românii cred că tehnologia ar putea facilita urmarea de cursuri la distanţă şi de la şcoli din străinătate (48%), dezvoltarea unor moduri de studiu non-tradiţionale (48%) şi oferirea accesului la servicii educaţionale mai multor oameni (44%). Cât priveşte administraţia publică, pentru români ar fi important ca tehnologia să reducă birocraţia (69%), să ajute la eliberarea mai rapidă a documentelor (60%) şi să permită plata online a tuturor taxelor (59%).

Românii vor sănătate tehnologizată

În viziunea românilor, tehnologia ar putea avea un impact pozitiv semnificativ şi asupra serviciilor de sănătate prin accesul online la fişa pacientului (59%), o mai bună organizare a instituţiilor medicale (50%), dar şi prin monitorizarea de la distanţă a sănătăţii pacienţilor (41%).

Românii cred şi că viaţa urbană ar putea beneficia de pe urma noilor tehnologii.

Astfel, locuitorii din oraşe ar putea avea acces la Internet de oriunde (43%), iar tehnologia ar putea duce la creşterea potenţialului turistic al oraşelor (40%) şi la crearea de noi locuri de muncă (34%). Pe lângă acestea, 63% dintre români cred că tehnologia ar putea contribui la o mai bună organizare a traficului urban de pasageri.

De asemenea, 54% dintre români îşi doresc informaţii în timp real despre starea traficului şi a vremii, iar 47% vor să aibă posibilitatea de a achiziţiona bilete online sau de pe mobil.


 

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite