CD Projekt Red, dezvoltatorul jocurilor Cyberpunk 2077 şi Witcher 3, este victima unui atac de ransomware

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: CD Projekt Red
Foto: CD Projekt Red

Compania a anunţat pe Twitter în dimineaţa zilei de 9 februarie că este victima unui atac de ransomware care a compromis câteva dintre sistemele sale.

CD Projekt Red spune că atacatorii nu au fost încă identificaţi, aceştia reuşind să obţină accesul la reţeaua internă a companiei şi să colecteze „anumite date” care aparţineau acesteia.

Atacatorii au lăsat şi un „ransom note”, o notă în care îi avertizează pe cei de la CD Projekt Red de lucrurile pe care au pus mâna - inclusiv codul sursă pentru The Witcher 3 sau Cyberpunk 2077 - şi specifică faptul că reprezentanţii companiei au la dispoziţie 48 de ore pentru a-i contacta şi a ajunge la o înţelegere, înainte ca toate datele obţinute să fie expuse pe internet.

CD Projekt a specificat faptul că backup-urile de date nu au fost afectate, iar reţeaua a fost din nou securizată, aflându-se în procesul de a recupera astfel datele pierdute. De asemenea, aceştia au declarat că nu vor negocia cu atacatorii, deşi înţeleg că această decizie ar putea duce la expunerea datelor compromise.

Incidentul este investigat în aceste momente, iar CD Projekt Red a mai specificat că sistemele compromise nu conţineau date personael ale jucătorilor sau utilizatorilor serviciilor sale. Atacatorii au obţinut însă documente de contabilitate, administrare sau HR ale companiei, inclusiv unele care detaliază relaţii cu investitori ai dezvoltatorului de jocuri. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite