Câţi ani de închisoare poate primi un creator de viruşi pentru Android

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre sutele de mii de aplicaţii din Play Store, unele pot fi periculoase pentru telefon.
Printre sutele de mii de aplicaţii din Play Store, unele pot fi periculoase pentru telefon.

Te aştepţi ca oamenii care creează viruşi pentru platforme mobile să fie hackeri specializaţi în aşa ceva. Uneori, cum e cazul creatorului Dendroid, este vorba de un om specializat în securitate IT.

Morgan C. Culbertson s-a decis în urmă cu ceva timp să-şi folosească în timpul liber cunoştinţele de programare pentru a crea o aplicaţie foarte periculoasă de tip malware pentru Android. Deşi experimentul a fost încununat de succes, s-a decis să vândă malware-ul online, pentru că nu era foarte profitabil.

În urma acestor gesturi, studentul în vârstă de 20 de ani de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA riscă o condamnare de până la 10 ani de închisoare. Dacă vă faceţi griji în legătură cu gradul său de vinovăţie în întregul scenariu, nu este cazul pentru că a pledat vinovat în faţa tribunalului.

În respectivul context, Culbertson a fost acuzat de conspiraţie pentru distrugerea de computere protejate. Împreună cu alte două persoane, el a creat unul dintre cele mai populare forme de malware pentru Android din ultimul an intitulată Dendroid.

Află toată povestea acestui om care a creat malware pentru Android

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite