Cât de mulţi bani a investit Rusia ca să îşi bage nasul în alegerile americanilor prin intermediul Facebook şi Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform investigaţiei denumită sugestiv ”Paradise Papers”, care implică o suită de documente prin care s-a demonstrat cum îşi spală banii bogaţii lumii, Rusia s-a folosit de investitorul americano-rus Yuri Milner pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, câştigate de Donald Trump.

Milner deţine o parte dintr-un proiect care activeză în sfera afacerilor imobiliare, care a fost fondat de Jared Kushner, unul dintre consilerii lui Trump. Ei bine, banca rusă VTB, aparţinând Kremlinului, i-a dat lui Milner 191 de milioane de dolari pentru a investi în Twitter, ceea ce pare cel puţin ciudat, mai ales prin prisma faptului că implicarea lui Kushner în proiectul imobiliar nu este trecută în declaraţia sa de avere.

În plus, documentele publicate în Paradise Papers indică şi faptul că Gazprom, furnizorul rus de gaze naturale şi combustibil, a investit într-o companie afiliată lui Milner, care deţinea acţiuni la Facebook de aproximativ un miliard de dolari, la scurt timp după listarea pe bursă a companiei deţinute de Mark Zuckerberg, în 2012.

Trăgând linie asupra subiectului, cei de la Business Insider au constatat că Yuri Milner a deţinut, la un moment dat, 8% din Facebook şi 5% din Twitter. De notat este că toate aceste lucruri se petreceau înainte de izbucnirea scandalului care vizează nivelul de implicare al Rusiei în campania electorală prezindenţială din 2016, de pe reţelele sociale

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite