Casca de realitate virtuală Oculus Rift va fi compatibilă cu următoarea generaţie de smartphone-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casca de realitate virtuală Oculus Rift, ce le oferă utilizatorilor o experienţă cu adevărat imersivă în universul jocurilor video, va fi compatibilă cu smartphone-urile de generaţie viitoare, au anunţat creatorii dispozitivului, potrivit MacRumours.com.

Oculus Rift a luat naştere în urma campanii de crowdfunding, pe site-ul Kickstarter. Compania a reuşit să strângă peste 2,5 milioane de dolari pentru a intra în stadiul de producţie. 

De vara trecută, casca se află în posesia dezvoltatorilor care încearcă să-I găsească noi moduri de întrebuinţare.

Deocamdată gadgetul a fost testat doar pe PC, iar multă lume s-a întrebat dacă acesta va fi vreodată compatibil şi cu noua generaţie de console de jocuri, însă s-ar părea că producătorii au alte planuri.

Potrivit directorului executiv al Oculus Rift, Brendan Iribe, compania se va axa mai mult pe PC-uri şi pe dispozitivele mobile. 

„Iubesc consolele, dar în interiorul consolei suntem mai entuziasmaţi de direcţia în care se îndreaptă mobilele şi posibilitatea de a conecta dispozitivul direc la un telefon din generaţia următoare“, a spus acesta.

Iribe susţine că telefoanele inovează şi se îmbunătăţesc într-un ritm foarte rapid. „Performanţele se dublează odată la doi ani, spre deosebire de console, care rămân la fel timp de opt ani“, a declarat CEO-ul. El mai crede că şi hardware-ul legat de realitatea virtuală va fi îmbunătăţit odată cu inovaţiile aduse mobilelelor.

Smartphone-urile şi tabletele din generaţia actuală pot susţine display-ul cu rezoluţie 1080p al Oculus Rift, iar acesta ar putea fi conectat prin tehnologii WiFi. Data de lansare a Oculus Rift nu a fost anunţată oficial, însă casca ar putea ajunge în magazine anul viitor.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Citiţi mai multe despre Ocuus Rift

Realitate augmentată la rezoluţie Full HD

Oculus Rift, gadgetul de realitate augmentată care ar putea schimba experienţa vizionării unui joc sau a unui film are o generaţie nouă, prezentată sub forma unui prototip la conferinţa E3. Spre deosebire de varianta iniţială, noul Oculus are o rezoluţie 1080p.

VIDEO Cinematograful tău personal există în mediul virtual

Ochelarii de realitate virtuală Oculus Rift au păşit din sfera jocurilor video şi au intrat în lumea cinematografiei. Un dezvoltator coreean a creat o aplicaţie prin care casca îi poate propulsa pe utilizatori într-un cinematograf virtual, scrie Kotaku.

VIDEO Gadgetul de realitate virtuală Oculus Rift se transformă în ghilotină

Oculus Rift, un gadget de realitate virtuală care se montează pe capul utilizatorilor, a fost folosit pentru o aplicaţie mai puţin obişnuită: un simulator de ghilotină. Oculus Rift a reuşit să strângă 2,4 milioane de dolari după o campanie de strângere de fonduri pe Kickstarter.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite