VIDEO Gadgetul de realitate virtuală Oculus Rift se transformă în ghilotină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oculus Rift, un gadget de realitate virtuală care se montează pe capul utilizatorilor, a fost folosit pentru o aplicaţie mai puţin obişnuită: un simulator de ghilotină. Oculus Rift a reuşit să strângă 2,4 milioane de dolari după o campanie de strângere de fonduri pe Kickstarter.

Oculus Rift este un gadget care costă 300 de dolari şi se poate conecta la PC sau la Android. Cu ajutorul ecranului montat în faţa ochilor, utiliztatorii au un unghi de 90 de grade orizontal şi 110 de grade diagonal. 

Rezoluţia dispozitivului este de 1280x800 de pixeli, împărţită între cei doi ochi.

Dispozitivul a fost numit viitorul gamingului, ducând experienţa la un nou nivel. Un filmuleţ pe care-l vedeţi mai jos, cu o doamnă de 90 de ani, văzând Toscana, arată cât de fascinant este acest dispozitiv.

Erkki Trummal, Andre Berlemont şi Morten Brunjberg au reuşit să creeze "Disunion - The guillotine simulator", care reuşeşte să aducă experienţa tăierii capului foarte aproape de realitate. Utilizatorii îşi pun capul în ghilotina virtuală, iar o lamă de pe ecran cade pe gâtul lor.

Nu se ştie cum ar reacţiona oamenii care nu sunt obişnuiţi cu experienţa. În filmuleţul de mai jos, creatorii aplicaţiei arată ca şi cum s-ar distra, mai ales că ştiu la ce să se aştepte. Cu toate acestea, imaginile arată cât de reale pot fi jocurile horror pe un asemenea dispozitiv şi cât de înfricoşătoare ar putea deveni acestea.

Puteţi vedea video-ul mai jos:

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite