Carl Zeiss VR One îţi face telefonul un cinematograf montat pe cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carl Zeiss VR One
Carl Zeiss VR One

După ce realitatea virtuală a început să fie adoptată ca posibilitatre de marii producători, cum ar fi Samsung, apar din ce în ce mai multe dispozitive. Astăzi a venit rândul celor de la Carl Zeiss, care au prezentat un dispozitiv ce poate funcţiona cu mai multe telefoane mobile.

Samsung Gear VR e un device diferit de Oculus Rift, dar e făcut în colaborare cu aceştia. Gear VR e o cască pe care se montează un telefon Samsung şi imaginile devin imersive. Astăzi, Carl Zeiss VR One este o nouă adiţie care foloseşte aceleaşi principii - se montează un smartphone, lentilele modifică imaginea şi în faţa ochilor avem o imagine îmbunătăţită. Spre deosebire de Gear VR, Carl Zeiss oferă un dispozitiv universal, care funcţionează cu mai multe branduri.

Nu ştim multe detalii despre Carl Zeiss VR One, în afară de imagini şi de data lansării, care va fi înainte de Crăciun în acest an. Se pot face precomenzi începând de acum pentru 99 de dolari.

Dispozitivul funcţionează cu telefoane mobile cu dimensiuni cuprinse între 4,7 şi 5,2 inci, dar pentru altele vor trebui comandate suporturi speciale pentru 10 dolari fiecare. Dar nu casca e cu adevărat interesată, ci faptul că Carl Zeiss, producător de lentile, a lucrat la aşa ceva şi o lansează în parteneriat cu Total 3D Solutions.

Casca de realitate virtuală se va conecta la o aplicaţie în smartphone prin care putem vedea toate pozele, clipuri 2D şi 3D de pe YouTube, Google Street View şi videoclipuri din interiorul memoriei telefonului. Fiecare ochi va avea un ecran al său, ca la Oculus Rift, dar în final noi vedem o singură imagine, exact cum funcţionează ochii.   
 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/realitate-virtual" target="_blank">View the story "Realitate virtuală" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite