Breșele de securitate au devenit mai comune în 2023. Numărul lor s-a majorat cu 79%

0
Publicat:

Incidentele cauzate de atacurile cibernetice au devenit mai comune în acest an, numărul lor fiind cu 79% mai mare comparativ cu anul anterior, arată un nou studiu prezentat la evenimentul DefCamp.

avetisment de securitate pe monitor „System blocked”
Numărul breșelor de securitate s-a majorat cu 79% Foto: Shutterstock

Evoluţia situaţiei economice şi geopolitice aduce noi provocări pentru securitatea cibernetică, hackerii etici confruntându-se cu o creştere semnificativă a ameninţărilor informatice. În 2020, 20% dintre atacuri erau de tip ransomware, potrivit unui studiu internaţional, şi afectau aproape un sfert din companii. În 2023, numărul de breşe de date cauzate de atacurile de tip ransomware şi făcute publice a crescut cu 79%. (...) din punct de vedere istoric, tentativele de fraudă cresc în perioadele de recesiune, iar atacatorii se pot adapta pieţei, scăzând preţurile instrumentelor de hacking şi făcând criminalitatea cibernetică şi mai accesibilă. De exemplu, după recesiunea din 2008-2009, atacurile cibernetice au crescut cu 40%”, menţionează organizatorii conferinţei de specialitate, într-un comunicat de presă transmis, joi către Agerpres.

În acest context, ediţia DefCamp din acest an oferă cadrul pentru discuţii despre cele mai frecvente tipuri de atacuri cibernetice în 2023, autentificarea criptografică, metode inedite de apărare, folosirea automatizării în operaţiunile de apărare sau vulnerabilităţile tehnologiei cloud şi multe altele.

Evenimentul DefCamp 2023 este organizat de Asociaţia Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) şi sprijinit de Bit Sentinel, Booking Holdings şi Keysight Technologies România.

Din 2011 şi până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la Bucureşti aproape 11.000 de participanţi din peste 55 de ţări şi 150 de oraşe.

La ediţia din acest an, peste 200 de echipe sunt deja înscrise în competiţia DefCamp Capture the Flag (D-CTF), una dintre cele mai mari iniţiative de acest fel din Europa Centrală şi de Est. 

În plus, un studiu Bitdefender susține că 42% dintre specialiștii în securitate IT susțin că au fost îndemnați de către liderii din companii să păstreze confidențiale breșele de securitate informatică, în timp ce 30% spun că au păstrat tăcerea din proprie inițiativă asupra unui incident.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite