Bateria e tot ce contează la un smartphone. Factorii care influenţează cumpărarea unui telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj al firmei de analiză IDC arată ce contează pentru clienţi atunci când achiziţionează un smartphone cu Android, iOS sau Windows Phone. Autonomia e principalul motiv care aduce un smartphone în buzunarul cuiva.

Analistul IDC Francisco Jeronimo a publicat acum câteva zile acest tabel pe Twitter-ul său şi putem vedea că cel mai mult contează autonomia bateriei. Dintre cei care cumpără Android, 56% au spus că bateria contează, spre deosebire de 53% pe Windows Phone şi 49% pentru cei cu iOS. Telefoanele inteligente rămân destul de deficitare ca autonomie, majoritatea rezistând o singură zi de folosire continuă.

Care sunt ceilalţi factori pentru care achiziţionăm smartphone-ul? Pe locul al doilea se află uşurinţa de folosire, sistemul de operare, ecranul tactil şi dimensiunea ecranului.

Surprinzător, unele funcţii importante ale telefonului, dar destul de greu de descris şi de cuantificat sunt lăsate la urmă în alegerea telefonului. Acestea ar fi tipul reţelei (3G sau 4G), brandul, dimensiunea şi greutatea, camera foto şi viteza de navigare pe internet.

image

Care sunt cele mai bune telefoane ca autonomie?

Nu avem un clasament exact, dar topul nostru trei pentru telefoane cu autonomie mare este foarte divers.

1. Motorola Droid Maxx - un campion vechi, are apropae doi ani de când a fost lansat. Bateria de 3.500 de miliamperi îl scoate în evidenţă.

image

2. LG G2 a fost numit cel mai bun telefon ca autonomie în clasamentul “Laptop Mag” şi nici pe noi nu ne-a dezamăgit.

image

3. Philips W6618 nu e un telefon de top - ecran de 5 inci, procesor Mediatek quad-core şi o bateria de, atenţie, 5.300 de miliamperi.

image

Care sunt telefoanele care v-au impresionat pe voi la nivelul autonomiei?

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/bateria" target="_blank">View the story "Bateria" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite