Bătălia depozitelor: magia din spatele sutelor de mii de produse stivuite la eMag şi PCGarage

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitul eMag, văzut de pe un stivuitor FOTO wall-street.ro
Depozitul eMag, văzut de pe un stivuitor FOTO wall-street.ro

Sute de mii de produse stivuite pe rafturi de peste 10 metri înălţime, zeci de angajaţi ce îşi cunosc bine locul şi funcţiile, scanere performante, benzi rulante pe care alunecă, încet, produse. Aşa arată o zi obişnuită la locul de muncă în depozitul celui mai mare retailer online din România, eMag.ro.

Compania are circa 300.000 de produse în hală şi zilnic se rotesc circa 10.000. Toate, cu doar 145 de oameni. 

“În trecut fiecare angajat parcurgea între 3 şi 7 kilometri zilnic pentru a pregăti produsele. În prezent, datorită unui sistem bine pus la punct, merg zilnic nu mai mult de 500-600 de metri”, spune Marius Gheorghe, manager de logistică. 

Produsele sunt aranjate în funcţie de o combinaţie de trei factori – volum, greutate şi viteză de rotaţie. Nu contează marca sau tipul produsului: pe acelaşi raft se găsesc memorii RAM, rujuri, stick-uri de memorie şi parfumuri.

De Black Friday, compania a închiriat un depozit separat. Este un flux atipic, se comandă marfa în mod special, după ce s-a negociat cu 3-4 luni înainte cu furnizorii. eMag creşte numărul angajaţilor în acea perioadă cu câteva zeci, până la 210, pentru a face faţă evenimentului şi volumului foarte ridicat de comenzi.

“Oricum ar fi, ştiu că pentru câteva zile voi dormi aici, la birou. O să îmi iau, ca şi anul trecut, mai multe rânduri de haine şi costume la mine şi o să stăm pe baricade până când se va termina nebunia de Black Friday”, spune Marius.

Citeşte pe wall-street.ro despre logica stivuirii sutelor de mii de produse de la eMag si PCGarage

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite