Apple nu mai poate obliga dezvoltatorii să folosească achiziţiile prin intermediul aplicaţiei App Store

0
Publicat:
Ultima actualizare:
app

Magazinul de aplicaţii Apple App Store a primit o lovitură majoră vineri, în procesul cu compania Epic Games, judecătoarea Yvonne Gonzalez Rogers pronunţând decizia că Apple nu va mai avea voie să interzică dezvoltatorilor să furnizeze link-uri sau alte comunicaţii care îndepărtează utilizatorii de achiziţiile din aplicaţii Apple, transmite CNBC.

   Apple percepe de obicei un comision de 15%-30% din vânzările brute care au loc prin App Store. Ordonanţa se adresează unei plângeri de lungă durată a dezvoltatorilor şi ridică posibilitatea ca dezvoltatorii să-şi direcţioneze utilizatorii către site-ul lor web pentru a se abona sau cumpăra conţinut digital, afectând vânzările Apple App Store, care a încasat aproximativ 64 de miliarde de dolari în 2020.

Acţiunile Apple au scăzut cu peste 2% în tranzacţiile de vineri.

Decizia încheie prima parte a bătăliei dintre cele două companii cu privire la politicile Apple App Store şi dacă acestea limitează concurenţa.

Apple a câştigat în nouă din cele 10 acuzaţii, dar s-a constatat că se angajează într-un comportament anticoncurenţial în conformitate cu legea din California şi va fi obligată să-şi schimbe politicile din App Store şi să-şi relaxeze controlul asupra achiziţiilor din aplicaţii.

”Curtea conchide că dispoziţiile anti-direcţionare ale Apple ascund informaţii critice consumatorilor şi îngrădesc în mod ilegal alegerea consumatorilor”, a scris Rogers.

Dispoziţia va intra în vigoare în decembrie.

”Atunci când sunt combinate cu încălcările antitrust incipiente ale Apple, aceste dispoziţii anti-direcţionare sunt anticoncurenţiale şi este justificat un remediu la nivel naţional pentru eliminarea acestor prevederi.”

Cu toate acestea, Rogers a spus că Apple nu este un monopol şi că ”succesul nu este ilegal”.

Procesul a avut loc în Oakland, California, în mai, şi a inclus ambii CEO ai companiei, care au depus mărturie în şedinţă publică.

Persoane apropiate procesului au declarat anterior pentru CNBC că ambele părţi se aşteaptă ca decizia să fie atacată.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite