Articol publicitar

Vrei să măsori ceva rapid? Această aplicație de măsurat îți face viața mai ușoară

Publicat:
Ultima actualizare:

De câte ori ai avut nevoie de o ruletă pentru a măsura ceva și evident, nu ai avut-o la tine? Amintește-ți când te-ai întrebat dacă lucru încape în portbagaj sau în lift, dacă dulapul pe care l-ai văzut pe un site s-ar încadra pe un anumit perete, fără să împiedice deschiderea ușii și cum ar arăta sau dacă televizorul pe care dorești să-l cumperi nu ar fi prea mare pentru spațiul destinat.

Aplicatia Measure Tools2 jpg

Ei bine, astfel de probleme sunt de domeniul trecutului, întrucât smartphone-ul tău poate fi folosit pe post de instrument de măsurare. Desigur, pentru asta vei avea nevoie de o aplicație specială care estimează distanțele și te poate ajuta să plasezi obiecte în spațiu.

Measure Tools - AR Ruler face întocmai acest lucru: este o aplicație care efectuează măsurători folosind imaginile și senzorii telefonului pentru a estima cât mai precis dimensiunile spațiilor și obiectelor vizate. Având la bază tehnologia realității augmentate, aplicația facilitează efectuarea măsurătorilor și a simulărilor în timp real, necesitând numai câteva atingeri de ecran.


Spre deosebire de My Measures, ARCore Ruler App, CamToPlan, EasyMeasure sau AirMeasure și alte aplicații de măsurat, care permit numai calcularea unor distanțe de la punctul A la punctul B, aplicația dezvoltată de studioul de realitate augmentată CraftARs oferă funcționalități avansate în varianta premium.

Spre exemplu, Measure Tools - AR Ruler îți permite să creezi o cutie 3D folosind 3 tap-uri, pentru a indica lungimea, lățimea și înălțimea acesteia, folosind sistemul metric sau cel imperial. De asemenea, poți calcula aria unei podele sau a unui perete. O altă facilitate oferă posibilitatea de a scana o anumită încăpere, marcând spațiile aferente pentru ferestre și uși, cu scopul de a crea o schiță virtuală a acesteia, cu dimensiunile reale, care poate fi salvată și exportată cu ușurință.

În ceea ce privește acuratețea estimărilor, aplicația pentru iOS nu este diferită de aplicația pentru Android, însă factorul cel mai important este prezența senzorului LiDAR, care poate fi găsit pe telefoane Samsung de la generația Galaxy S10 5G în sus, respectiv de la iPhone 12 Pro în sus. Measure Tools - AR Ruler folosește acest senzor pentru a oferi rezultate precise de măsurare.

Pentru cei ce activează în domeniul arhitecturii, amenajărilor interioare, construcțiilor sau în peisagistică, aplicația oferă posibilitatea de a salva măsurătorile și schițele și de a le organiza sub formă de colecții. Astfel, dispare nevoia de a păstra multe notițe, hârtii și agende, iar galeria foto a telefonului nu va mai fi acaparată de poze pentru serviciu.

Aplicatia Measure Tools jpg

Absența senzorului LiDAR face ca măsurătoarea să necesite ceva mai multă atenție din partea utilizatorului, întrucât algoritmul poate folosi numai camera foto pentru a măsura distanțele. Acestea sunt câteva dintre indicațiile dezvoltatorului pentru utilizatorii smartphone-urilor mai vechi, care nu sunt dotate cu acest senzor:

1.       Luminozitatea din încăpere trebuie să fie bună și constantă; măsurătorilor nu vor fi precise în întuneric sau atunci când se trece de la umbră la soare orbitor

2.       Cadrul nu trebuie să fie reprezentat doar un perete gol, ci ar fi bine să includă și un tablou, o piesă de mobilier sau un alt obiect, de preferat de altă culoare, care va fi folosit ca punct de referință

3.       Înainte de a începe măsurătoarea, trebuie efectuate câteva mișcări controlate ale smartphone-ului în toate direcțiile, pentru a-i oferi aplicației mai multe informații despre locul cu pricina

4.       Apropiere la 30-50 cm de locul în care va fi trasat fiecare punct înainte de efectuarea click-urilor va spori acuratețea estimărilor

5.       După efectuarea măsurătorii, utilizatorul trebuie să se miște puțin, pentru a vedea dacă segmentele au rămas atașate de spațiul vizat, chiar și după schimbarea unghiului vizual; operațiune trebuie reluată dacă segmentul s-a deplasat în afara spațiului cu pricina.

Deschideți Magazinul Play sau App Store, descărcați aplicația Measure Tools - AR Ruler, iar atunci când veți avea nevoie de o riglă sau ruletă, o veți avea pregătită. Veți putea măsura dimensiunile oricărui obiect sau spațiu în doar câteva secunde.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite