Apcom IT Distribution a prezentat un studiu TEI despre impactul Mac-urilor în organizații

0
0

Apcom IT Distribution, unic distribuitor autorizat Apple în România, a organizat săptămâna trecută un eveniment în care a fost prezentată compania, programul DPP (Distribution Partner Program) și câteva dintre cele mai noi produse Apple, plus partea de asistență.

Marcu Pavel, Key Account Manager Apcom IT Distribution prezentând studiul Forrester.
Marcu Pavel, Key Account Manager Apcom IT Distribution prezentând studiul Forrester.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitățile de creștere a vânzărilor și a fost prezentat un studiu privind impactul pe care îl au produsele cu procesoare M1 asupra intreprinderilor.

Prezentările Apcom IT Distribution au fost susținute de Roxana Datcu DPP account Manger, Marcu Pavel Key Account Manager, iar la final a vorbit Adina Ursu Sales Manager.

Programul DTP (Distribution Partner Program) a luat naștere în aprilie 2021 și Apcom IT Distribution a ajuns datorită lui la 123 de parteneri în prezent.

Ce oferă Apcom în programul DPP:

- acces la toate produse Apple, inclusiv accesorii, și consultanță;

- acces la produse direct în magazinul online;

- acces la informații în timp real despre stocuri și termen de livrare;

- training de vânzări, acces la platforma SEED;

- garanție extinsă ( până la 3 ani) față de cea standard de 1 an a produselor Apple.

Produsele Apple expuse în timpul întâlnirii au fost: laptop Macbook Air cu procesor M2, iPad Pro gen 4 cu tastatură și pen și laptop Macbok Pro.

Studiul prezentat de Apcom IT Distribution este din 2021, a fost realizat de Forrester Consulting la cererea Apple și se numește ”Impactul economic total al Mac-ului în întreprinderi: Actualizare M1”. 

Inițial, în 2019, Apple a cerut Forrester Consulting să realizeze un studiu ”Total Economic Impact” (TEI) și să examineze potențialul randament al investițiilor pe care întreprinderile îl pot obține prin oferirea de dispozitive Mac angajaților.

În 2021, Apple a însărcinat Forrester Consulting să actualizeze studiul din 2019 pentru a include impactul pe care noile procesoare M1 îl au asupra dispozitivelor Mac în întreprinderi. Scopul studiului este de a oferi un cadru pentru a evalua impactul financiar potențial al implementării Mac - inclusiv a Mac-urilor cu cip Apple M1 - asupra organizațiilor.

Apple a introdus cipul M1 în 2020, iar acesta a îmbunătățit performanța, eficiența energetică și durata de viață a bateriei dispozitivelor Apple care îl utilizează. Mac-urile cu cipuri M1 sunt compatibile cu aplicațiile iOS și iPadOS, ceea ce permite organizațiilor să ruleze pentru prima dată aplicații iPhone și iPad în mod nativ pe laptopurile sau desktopurile lor. Pe lângă cipul M1, Apple a lansat și noi versiuni ale sistemului său de operare Mac (macOS) care se bazează pe și extind capacitățile de securitate și colaborare.

Pentru a înțelege mai bine beneficiile, costurile și riscurile asociate cu această investiție, Forrester a intervievat factori de decizie din 10 organizații cu experiență în implementarea atât a calculatoarelor Mac bazate pe M1, cât și a celor care nu sunt bazate pe M1.

Câteva dintre concluziile studiului: 

- economiile medii de costuri pe durata ciclului de viață al dispozitivelor, pe o perioadă de trei ani, sunt de 843 de dolari pentru fiecare dispozitiv Mac;

- pe parcursul unui ciclu de viață de trei ani al dispozitivului, Mac costă cu 207,75 dolari mai puțin decât PC-urile echivalente, dacă se compară costurile hardware și software;

- riscul de breșe de date scade cu 50% pentru fiecare Mac din organizație;

- organizația și-a îmbunătățit rata de păstrare a angajaților cu 20%, a redus timpii de pornire cu 80%, ceea ce a dus la o creștere a productivității cu 48 de ore pe parcursul a trei ani și a crescut productivitatea tuturor angajaților cu 5%, ceea ce a dus la o productivitate suplimentară de 104 ore pe an pentru utilizatorii de Mac.

Concluziile studiului, dar și studiul complet al Forrester Consulting, poate fi consultat și descărcat de aici.

Apcom IT Distribution a organizat o mai multe evenimente de acet gen la nivel național, cel din București fiind ultimul dintre ele.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri