Analogul Twitter de la Meta este acum disponibil în Europa

0
Publicat:

Threads a devenit joi disponibil pentru utilizatorii din Uniunea Europeană, dând încă o lovitură probabilă lui X de la o platformă rivală.

Analogul Twitter FOTO: facebook
Analogul Twitter FOTO: facebook

Threads a provocat lansarea în Europa la începutul acestei săptămâni, arătând un cronometru cu numărătoare inversă fără titlu rezidenților din UE care au vizitat site-ul. Meta, controlată de directorul general Mark Zuckerberg, a lansat Threads în iulie ca o platformă soră a Facebook și Instagram și ca rival direct al X ca platformă de text de formă scurtă, potrivit edition.cnn.com.

Mulți oameni au așteptat cu nerăbdare ca Threads EU să fie online. Unii utilizatori europeni chiar au postat pe X menționând că sunt încântați de disponibilitatea în UE a rivalului său. Liderii Meta au declarat că a întârziat lansarea în Europa pentru a se asigura că poate îndeplini cerințele de reglementare unice din regiune.

Chiar și fără utilizatorii europeni, Threads a ajuns la aproximativ 100 de milioane de utilizatori activi lunar începând cu luna octombrie, a declarat Zuckerberg în cadrul unei teleconferințe privind câștigurile din acea lună. Acest lucru se datorează, cel puțin în parte, utilizatorilor de X care caută platforme alternative din cauza frustrării legate de deciziile neregulate și controversate ale proprietarului X, Elon Musk.

Threads, în schimb, se prezintă ca o comunitate mai prietenoasă și mai puțin divizivă - și în mare parte a reușit, deși unii utilizatori au îndemnat platforma să continue să facă eforturi pentru a facilita găsirea știrilor și a comunităților pe care sunt interesați să le urmărească.

Opțiunea ca alte milioane de utilizatori să treacă de la X la Threads ar putea reprezenta o provocare suplimentară pentru platforma deja în dificultate, cunoscută anterior sub numele de Twitter, care se confruntă în același timp cu un exod al agenților de publicitate din cauza preocupărilor legate de discursul instigator la ură și de promovarea ideologiilor marginale de către Musk.

Zuckerberg a declarat anterior că își propune să crească Threads la peste 1 miliard de utilizatori din întreaga lume în următorii ani - și, deși platforma este încă departe de acest obiectiv, lansarea din UE o aduce cu un pas mai aproape.

Threads a fost lansată în forță în luna iulie, într-un moment deosebit de dificil pentru X, iar în câteva zile a adunat milioane de înscrieri de utilizatori, ridicând întrebări cu privire la viitorul X. Dar angajamentul a scăzut rapid, utilizatorii fiind nemulțumiți de caracteristicile sale simple.

Dar lansarea de joi este un memento al modului în care Meta a continuat în liniște să dezvolte aplicația și a crescut constant și baza zilnică de utilizatori.

În lunile care au trecut de la lansarea Threads, platforma a adăugat funcții, inclusiv o versiune pentru desktop, un feed de urmărire și, mai recent, etichete de subiect (în esență, un hashtag, dar fără a afișa simbolul hash) care facilitează descoperirea de conținut despre subiecte specifice.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, care se ocupă, de asemenea, de Threads, a declarat marți că societatea intenționează să extindă verificarea faptelor pe Threads în noul an.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite