FOTO National Geographic îşi celebrează cei 125 de ani de fotografie pe Tumblr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

National Geographic este o publicaţie longevivă pe piaţă şi anul acesta sărbătoreşte 125 de ani de fotografii remarcabile printr-o pagină dedicată pe Tumblr.

În 125 de ani de existenţă, National Geographic a văzut multe culturi şi multe perioade prin care a trecut omenirea. A avut şi fotografi dedicaţi care le-au reţinut pe film sau pe senzorul aparetelor digitale. La ceasul aniversării, publicaţia îşi pune arhiviştii la treabă şi publică unele dintre cele mai bune fotografii sau unele imagini uitate prin cutii, scrie The Verge.

Iniţiativa National Geographic e condusă de William Bonner care se ocupă de arhiva extinsă de poze din Washington. El are în grijă de ani de zile arhiva, o cunoaşte foarte bine, însă afirmă că tot mai găseşte imagini care să-l surprindă şi care să-l fascineze, iar multe dintre ele au fost uitate de valul vremurilor.

„Multe dintre fotografiile acestea nu au fost publicate niciodată şi au fost văzute rar de public. Sperăm să le însufleţim prin publicarea lor către o audienţă mai mare“, se arată pe contul de Tumblr natgeofound. Pentru unele imagini, însă, nu s-au mai păstrat datele de localizare sau momentul precis când au fost realizate.

Publicarea se va face constant, deocamdată nu sunt prea multe disponibile pe Tumblr, dar colecţia este abia la început. Mai jos prezentăm şi noi câteva. National Geographic a promis că va mai adăuga şi alte tipuri de conţinut pe parcurs.

image
image
image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite