Aceasta e tehnologia care îţi încarcă telefonul în timp record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare producător de procesoare mobile a anunţat de curând Quick Charge 3.0, care îţi va încărca telefonul mai repede decât orice tehnologie din prezent.

Qualcomm a fost ani la rând cel mai important producător de procesoare pentru smartphone şi tablete, dar începe să piardă teren în faţa unor rivali precum Samsung, Intel sau Huawei. Pentru a recupera, ultima noutate a companiei Qualcomm este Quick Charge 3.0, care îţi încarcă smartphone-ul de patru ori mai repede decât încărcătorul convenţional şi cu 48% mai rapid decât versiunea sa anterioară. Poţi ajunge de la 0% la 85% în 30 de minute.

Quick Charge 3.0 va fi disponibil pe modelul Snapdragon 820, a cărui apariţie a fost anunţată pentru anul viitor şi va necesita o întreagă arhitectură nouă de încărcare a acumulatorilor cu care vin la pachet telefoanele. Pentru a înţelege mai bine cum funcţionează Quick Charge 3.0, puţină teorie pe care fiecare dintre noi a învăţat-o la fizică ne spune că sistemele de alimentare cu curent direct au nevoie de trei componente: rezistenţă (măsurată în ohmi), intensitate (amperi) şi tensiunea aplicată (volţi). Principiul după care încărcarea telefonului devine mai rapidă este folosirea unei baterii care să suporte o intensitate mai mare, scrie PocketNow.

De exemplu, un încărcător de 1A sau de 2A va încărca mult mai repede decât cele folosite până de curând de 500 sau 850mA. Samsung, Apple pentru iPad şi alte companii folosesc deja încărcătoare de 2A pentru funcţionalitatea fast charge sau pentru tablete. Astfel, o intensitate mai mare implică şi o tensiune mai mare. Sistemul inteligent din procesoarele care suportă încărcare rapidă adaptează tensiunea necesară fiecărui dispozitiv în parte pentru o maximizare a timpului reîncărcării. Mai precis, sistemul poate rula de la 3,6V până la 20V, în funcţie de capacitatea telefonului, se arată pe site-ul Qualcomm.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite