VIDEO Recordul lui Usain Bolt a fost doborât de un ghepard robot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul Usain Bolt, care deţine recordul mondial în proba de 100 metri, poate fi întrecut, deşi adversarul nu este nici om, nici fiinţă biologică. Este vorba de un ghepard robot care aleargă cu peste 40 de kilometri pe oră.

Acest ghepard robot a fost construit şi ajustat, astfel încât să reproducă trăsăturile celui biologic. Ultimele teste au adus şi un nou record de viteză, ghepardul fiind înregistrat cu viteza de 45,54 kilometri pe oră. Vechiul record de 29 kilometri pe oră a fost stabilit în martie, scrie „The Verge”.

Usain Bolt a atins o viteză maximă de 44,7 kilometri pe oră, astfel că într-o cursă cu acest animal robot nu ar avea prea multe şanse, însă DARPA - agenţie militară şi de cercetare nord-americană - nici nu şi-a fixat acest scop. În fapt, agenţia vrea ca acest ghepard să ajungă la viteza unuia biologic care atinge şi 113 kilometri pe oră.

Mai trebuie menţionat că testul nu a fost în totalitate ca în realitate, adică ghepardul a fost susţinut de un suport special creat, iar sprintul a avut loc pe o bandă de alergare. Până anul viitor, DARPA vrea un exemplar complet funcţional şi care să fie capabil să alerge pe orice teren. Acesta se va numi WildCat. Iar DARPA are deja un test reuşit în acest sens, cu BigDog care a fost făcut public în 2008.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite