Omul care a construit bacterii sintetice: vom aduce ADN extraterestru şi îl vom reface pe Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Craig Venter vrea să reconstruiască ADN de pe alte planete.
Doctorul Craig Venter vrea să reconstruiască ADN de pe alte planete.

Doctorul Craig Venter, care a ajutat la cartografierea genomului uman, a creat prima formă de viaţă sintetică, folosind chimicale şi introducând ADN în celula unei bacterii. El crede că oamenii vor reface ADN-ul extraterestru pe Terra.

Venter a declarat pentru "The Daily Telegraph" că cercetătorii vor putea extinde tehnologia, pentru a face organisme de bază, folositoare în agricultură sau medicină. De asemenea, am putea trimite roboţi în spaţiu pentru a lua forme de viaţă extraterestre şi de a le replica pe Pământ.

Cuvintele lui Venter apar în cartea sa "Viaţa la viteza luminii: De la dublul Helix la naşterea vieţii digitale". "În anii care vor urma, va fi posibil să creăm o variaţiune mare de celule sintetice cu ajutorul programelor de pe calculatoare", crede cercetătorul.

Americanul consideră că, în viitor, maşinăriile vor putea analiza componenţa genomului uman şi să transmită datele pe internet sau chiar în spaţiu, deschizând drumul cercetării vieţii extraterestre.

"Nu suntem departe de ziua când vom trimite roboţi care să citească ADN-ul din spaţiu. Dacă le vom trimite înapoi pe Pământ, le vom reconstrui aici. O variantă sintetică a genomului marţian ar putea fi reconstruit aici", a adăugat Venter.

Craig Venter a participat la proiectul genomului uman, care a reconstruit ADN-ul uman până în cele mai mici detalii. În 2002, Venter a fost dat afară din proiect din cauza unor disensiuni financiare. Vorbind în 2007 pentru revista "New Scientist", Craig Venter a declarat despre bacteriile sintetice că "în următorii 20 de ani, genomica sintetică va deveni standardul pentru orice. Industria chimică va depinde de ea, industria energetică va depinde de ea. Trebuie să găsim o alternativa la extragerea combustibililor neregenerabili, arderea lor şi poluarea atmosferei".

Haideţi pe Facebook. Vă aşteptăm pe Tech Adevărul. 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite