NASA îţi prezintă cel mai bun plan prin care vom ajunge să trăim pe Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca o misiune pe Marte să fie posibilă în 2030, aceasta trebuie să administreze cu brio munca a 18.000 de angajaţi şi 40.000 de colaboratori.

Inginerul aerospaţial Dava Newman şi-a dedicat cariera pentru viitorul nostru în spaţiu. În calitate de nou director adjunct la NASA, are rolul de a planifica următoarele misiuni care ne vor aduce mai aproape de o viaţă în spaţiu. 

Următoarea zonă pe care NASA doreşte să o exploreze până în 2020 este regiunea dintre Pământ şi Lună, ca mai apoi să se mute în apropierea Planetei Roşii. Totuşi, înainte de aterizarea pe Marte, aceştia doresc să facă o scurtă oprire pe una dintre cele două Luni ale acesteia.

Pentru că modul în care Pământul şi Marte se învârt în jurul Soarelui le face să fie cel mai apropiate una de cealaltă pentru 30 de ani, odată la 26 de luni, astronauţii vor putea să stea o lună pe Planeta Roşie, sau să aştepte doi ani pentru următoarea oportunitate de plecare. Newman susţine că, dat fiind faptul că o astfel de călătorie durează şapte luni, cel mai bine ar fi ca astronauţii să „poposească” doi ani pe Marte, şi să nu se întoarcă acasă după o lună.

Vezi toate detaliile despre cum omenirea ar putea migra spre alte planete

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite