Memorie pe termen foarte lung: procesul prin care am putea ţine minte mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiile pentru a ţine mai bine minte ar putea fi inutile.
Exerciţiile pentru a ţine mai bine minte ar putea fi inutile.

Cercetătorii de la DARPA din Statele Unite ale Americii au găsit o cale de a ne face să ţinem minte mai multe lucruri. Cu electrozi mici, plasaţi în regiunile cerebrale asociate memoriei, memoria poate deveni mai bună

Studiul se desfăşoară deja de un an şi a fost făcut pe voluntari cu probleme neurologice fără nicio legătură cu memoria. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, aplicând electrozi în regiunile respective, au putut chiar să crească acurateţea unor amintiri.

Din punctul lor de vedere, o astfel de metodă ar putea fi utilă inclusiv pentru a-i ajuta pe oameni să înveţe lucruri noi. Dacă ai văzut Matrix, probabil îţi aminteşti că Neo a fost programat precum uncomputer să înveţe Kung Fu, iar Trinity învaţă în acelaşi mod cum să piloteze un elicopter.

Ca parte a programului RAM Replay, DARPA va investiga o tehnică similară. Ţinând cont de faptul că abilităţile complexe trebuie repetate de multe ori pentru a consolida ceea ce noi numim “memoria musculară”, un astfel de implant ar putea întări aceste structuri în timp ce dormi sau faci cu totul altceva.

Vezi toate detaliile despre această procedură care ne poate ajuta foarte mult memoria

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite