Maroc are una dintre cele mai mari centrale alimentate cu energie solară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarele continuă să fie una dintre cele mai bune surse de energie, dar prea puţin folosită. În Maroc, însă, a fost creată o centrală specială.

Noor 1, centrala solară construită de marocani la Ourrzazate, este capabilă de a produce nu mai puţin de 160 de megawaţi. Aceasta este situată la marginea deşertului Sahara şi acoperă o suprafaţă de câţiva Kilometri pătraţi, urmând a fi extinsă pe parcursul următorilor ani.

De fapt, până la finalul anului 2018, centrala solară ar trebui să aibă o suprafaţă de aproximativ 24 de kilometri pătraţi, incluzând în viitor şi secţiunile Noor 2 şi Noor 3. La final, întreaga centrală solară ar trebui să producă în jur de 580 de megawaţi, asigurând astfel necesarul de energie electrică pentru milioane de oameni din Maroc.

În prezent, complexul include în jur de 500.000 de oglinzi, care concentrează lumina Soarelui pe un tub plin cu lichid, care este încălzit la aproape 400 de grade celsius. Fluidul, la rândul lui, este folosit pentru a încălzi o bazin de apă aflat în apropiere. 

Vezi toate detaliile despre această centrală alimentată de Soare

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite