Clădirile care nu mai fac umbră, viitorul zgârie-norilor din marile oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirile fără umbră reflectă lumina soarelui
Clădirile fără umbră reflectă lumina soarelui

Arhitecţii de la firma NBBJ din Londra au proiectat doi zgârie-nori care nu vor avea umbră, pentru a ajuta oamenii să aibă acces la lumina soarelui mai uşor.

În viitor, scrie „Wired“, 250 de zgârie-nori vor fi construiţi în Londra. Arhitecţii de la NBBJ s-au gândit cum ar fi să aibă doi zgârie-nori fără niciun fel de umbră. După ce au folosit un soft de proiectare au venit cu ideea ca una dintre clădiri să fie o oglindă uriaşă şi curbată.

Suprafaţa de sticlă a clădirii va reflecta lumina soarelui la suprafaţă, în locul umbrei create de cealaltă. Cu ajutorul proiectării, clădirea va reflecta lumina soarelui în orice moment al zilei. De asemenea, e vorba de o reflexie difuză, nu una concentrată, care să transforme strada într-un loc de netrecut, din cauza căldurii exagerate.

Arhitecţii au folosit un software de proiectare numit Rhinoceros, căruia i-au zis să creeze un design care să reflecte cât mai mult din lumina soarelui pe pământ. După mai multe încercări, au ajuns la forma care trebuie. Designul final reduce umbra cu 60%.

Potrivit NBBJ, softul poate fi folosit pentru orice zgârie-nori şi ar putea fi folositor, de exemplu, în New York, unde mai multe clădiri care urmează să fie construite vor arunca Central Park în umbră permanentă. De asemenea, designul ar putea fi folositor şi în China sau India. 

Cladire fara Umbra
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite