Ce spune religia ta despre existenţa extratereştrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabil că Dumnezeu a creat şi extratereştri, dacă îl consideri un zeu bun şi imparţial. Sau poate nu, iar ei sunt o anomalie. Din fericire, există o carte care încearcă să afle cum sunt extratereştrii în fiecare religie a lumii.

David Weintraub a decis să vadă cum sunt percepuţi extratereştrii în marile religii ale lumii. I-a ieşit o carte, Religions and Extraterrestrial Life, şi urmăreşte ceea ce liderii religioşi şi teologii au avut de spus despre viaţa extraterestră şi religiile majore, printre care iudaismul, catolicismul, ortodoxismul estic, biserica anglicană, dar şi despre diverse secte protestante.

„Foarte puţini dintre noi şi-au petrecut timpul gândindu-se ce înseamnă posibilitatea existenţei vieţii extraterestre pentru noi, chiar dacă vorbim despre virusuri, creaturi unicelulare, sau fiinţe bipede care conduc nave intergalactice, mai ales în raport cu relaţia noastră cu divinitatea”, scrie Weintraub.

Opinia publică, deşi a fost analizată doar la nivelul populaţiei americane, a scos la iveală informaţii relevante. Se pare că 32% din creştini cred în existenţa extratereştrilor, ocupând un loc fruntaş în clasamentul scepticilor, 36% dintre hinduşi, 37% dintre evrei, 44% dintre musulmani, iar în cazul ateilor, 55% cred că există alte forme de viaţă în Univers.

Religiile asiatice sunt, se pare, cele mai predispuse să accepte viaţa extraterestră. De asemenea, o parte dintre hinduşi au speculat că e posibil ca oamenii să se fi reîncarnat în extratereştri şi viceversa, iar cosmologia budistă include mii de lumi nelocuite. În cazul islamiştilor, a căror religie e conservatoare, varianta să nu fim singuri în Univers nu e una de luat în calcul.

O dezbatere despre cum se integrează existenţa extratereştrilor în religiile lumii

Iudaicii sunt ceva mai deschişi la idee şi sunt de părere că spaţiul e infinit, aşa că nu pot băga mâna în foc pentru faptul că nu există şi alte forme de viaţă. Evreii nu cred că descoperirea extratereştrilor i-ar afecta foarte tare. Un antropolog evreu a abordat problema şi a concluzionat că relaţia dintre poporul său şi Dumnezeu nu ar avea deloc de suferit de pe urma descoperirii altor forme de viaţă. Şi Coranul are pasaje care pot fi interpretate ca referiri la fiinţe inteligente de pe alte planete. Acestea însă nu cunosc învăţătura lui Mohammed, ci au profeţii lor, scrie David Weintraub.

De aici afli pe larg despre cartea acestui om interesat de cum evoluează credinţa în extratereştri în fiecare religie

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite