„Cabana misterioasă” de pe Lună, descoperită de roverul chinez Yutu 2, este de fapt o stâncă în formă de iepure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto CNSA
Foto CNSA

O „colibă misterioasă” văzută de roverul lunar Yutu 2 pe suprafaţa satelitului natural al  Terrei este de fapt o stâncă în formă de iepure. Ea a fost supranumită „iepurele de jad” şi vine de la traducerea numelui roverului.

Obiectul a apărut pentru prima dată în câmpul vizual al camerelor lui Yutu 2 în decembrie, când arăta ca o neclaritate în formă de cub la orizont.

Yutu 2 a început să exploreze Luna în cadrul misiunii Chang’e-4 în 2019. Luna trecută, acesta a detectat un obiect misterios la orizont, în timp ce străbătea craterul Von Kármán. Mai exact, Yutu 2 a depistat un obiect în formă de cub, în timpul celei de-a 36-a zile lunare a misiunii, potrivit publicaţiei chineze Our Space, afiliată CNSA, care ţine un „jurnal de călătorie” al roverului.

Deoarece obiectul părea neregulat de simetric, cu un vârf plat ciudat, cercetătorii din programul de informare al Administraţiei Naţionale a Spaţiului din China, Our Space, au glumit că ar putea fi „coliba pionierilor extratereştri”, scrie Live Science.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite