Americanii vor să se întoarcă pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion Delta Airlines care se apropie de Aeroportul Internaţional Sky Harbor trece pe lângă luna plină în Phoenix Arizona FOTO AP

Guvernul american este pe punctul de a oferi aprobare companiei Moon Express pentru a explora suprafaţa Lunii pe parcursul a două săptămâni, în 2017.

Moon Express a aplicat pentru aprobarea lansării MX-1 anul viitor. Scopul este de a ateriza pe Lună şi realiza o serie de analize, care ar ajuta compania să pregătească terenul pentru alte misiuni ulterioare. Este pentru prima dată când o companie privată şi nu o naţiune lansează o misiune în afara orbitei Pământului.

Un astfel de precedent ar putea deschide orizonturile explorării spaţiale pentru oricine are fonduri şi expertiză. De exemplu, pentru SpaceX, care tocmai a anunţat pregătirea misiunii marţiene până în 2018. „Moon Express, cred eu, pavează calea pentru activitatea comercială în afara orbitei Pământului”, a spus Mariel Borowitz de la Sam Nunn Scholl of International Affairs la Institutul Tehnologic Georgia, care nu are nicio implicare în proiect.

Ar putea dura săptămâni sau chiar luni până când decizia e făcută publică, dar reprezentanţii Moon Express au spus că sunt foarte optimişti. Află ce dimensiuni va avea nava care va ateriza pe Lună de pe playtech.ro.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite