„Stăpânul râsului”: povestea amară de viaţă a bărbatului care a râs 3 ore ca să arate lumii că un om nu e doborât câtă vreme mai poate să râdă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etiopianul Belachew Girma este cunoscut ca „Stăpânul râsului” pentru că a reuşit să râdă fără oprire timp de 3 ore şi 6 minute, stabilind astfel un record. Dincolo de pofta sa molipsitoare de râs, Girma ar avea însă toate motivele să fie un om trist. FOTO weforum.org
Etiopianul Belachew Girma este cunoscut ca „Stăpânul râsului” pentru că a reuşit să râdă fără oprire timp de 3 ore şi 6 minute, stabilind astfel un record. Dincolo de pofta sa molipsitoare de râs, Girma ar avea însă toate motivele să fie un om trist. FOTO weforum.org

De 1 Aprilie, într-o zi în care farsele sunt menite să aducă zâmbetul pe buze, vă relatăm povestea etiopianului cunoscut ca „Stăpânul râsului”, devenit un exemplu pentru oameni din toată lumea pentru că a ales să-i râdă necazului în faţă atunci când viaţa i-a rezervat lovitură după lovitură. „Un om nu este amărât, dacă încă mai poate să râdă”, este deviza după care se ghidează Belachew Girma.

Etiopianul Belachew Girma este cunoscut ca „Stăpânul râsului” pentru că a reuşit să râdă fără oprire timp de 3 ore şi 6 minute, stabilind astfel un record. Dincolo de pofta sa molipsitoare de râs, Girma ar avea însă toate motivele să fie un om trist.

În urmă cu peste 20 de ani, soţia sa a fost diagnosticată cu HIV şi a murit după o lungă suferinţă. A devenit alcoolic şi dependent de frunze de khat, care conţin cathinonă, substanţă considerată un fel de marijuana africană. Şi-a piedut şi afacerea în urma unui dezastru natural, dar şi-a găsit salvarea exact în momentul în care disperarea ajunsese să-l transforme într-un om singur şi fără speranţă.

Belachew Girma povesteşte în cadrul conferinţelor TEDx la care este invitat că totul s-a schimbat pentru el după ce a citit o cartea despre beneficiile râsului şi aşa a învăţat să râdă fără să aibă un motiv pentru asta. S-a agăţat de această idee ca de singura cale prin care ar fi putut să treacă peste imensa tristeţe pe care o simţea. 

În 2003, a mers în piaţa principală din Addis Ababa, capitala Etiopiei, şi a râs fără întrerupere 2 ore, mesajul său fiind că într-o ţară în care oamenii nu prea au motive să râdă, este nevoie de puterea vindecătoare a zâmbetului. Nu au fost de faţă şi reprezentaţii World Guinness Record, aşa că recordul nu a fost recunoscut în mod oficial. A repetat provocarea în cadrul unei competiţii din Germania, unde a reuşit să înregistreze un record demn de Guinness World Record, cu 3 ore şi 6 minute în care a râs fără încetare pentru a reaminti lumii întregi să treacă peste necazuri cu zâmbetul pe buze.

În prezent, Belachew Girma a pus bazele unei academii de râs în Etiopia, unde oamenii vin să facă terapie prin râs, şi este invitat la evenimente şi conferinţe din întreaga lume în calitate de speaker motivaţional pentru a-şi spune povestea de viaţă şi ca să le arăta oamenilor că râsul te salvează în cele mai diverse situaţii. Nu în ultimul rând, Girma susţine ateliere de râs împreună cu copiii de la diferite orfelinate din Etiopia. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite