Ritualuri greu de imaginat pentru domnişoarele de onoare din China: molestarea sexuală şi coma alcoolică, deznodământul petrecerilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au rolul unor „domnişoare de oanoare“, multe din tinerele din China rămân cu onoarea pătată după evenimentul ce se doreşte a fi o sărbătoare a dragostei. Supuse la diferite ritualuri, cele mai multe fete ajung victime ale abuzurilor sexuale sau în comă alcoolică.

Dacă în ţările occidentale este o mândrie să ai rolul de „domnişoară de onoare“, în China acesta a ajuns să fie considerat un mod în care tinerele sunt „dezonoarate“. Totul a pornit de la obiceiurile nunţilor din această ţară, unde fetele sunt obligate să consume cantităţi exagerate de alcool şi sunt hărţuite fizic şi emoţional de către invitaţi, scrie time.com.  

În perioada medievală, domnişoarele de onoare din China purtau haine asemănătoare miresei, având rolul de a induce în eroare clanurile rivale care doresc să o răpească. Aşa s-a creat, în urmă cu secole, acest obicei, păstrat până în prezent. Totuşi, domnişoarele de oanoare şi-au cam pierdut rolul de protecţie, fiind chiar ele puse în pericol. În prezent, multe din tinerele care îşi asumă această responsabilitate sunt umilite, hărţuite fizic sau sexual, iar unele sfârşesc prin a-şi pierde viaţa, în încercarea lor de a-şi îndeplini cât mai bine sarcinile.

La nunţile din China se obişnuieşte ca tinerii căsătoriţi să meargă la fiecare invitat pentru a-l servi cu pâine prăjită şi un pahar de băutură, iar pentru ca mireasa să fie scutită de consumul exagerat de alcool, acest obicei cade uneori pe umerii domnişoarelor de onoare, care trebuie să bea în numele miresei. Adesea se ajunge la intoxicaţii cu alcool, iar în cazuri extreme, chiar la moarte. Doar luna trecuta, o domnişoară de onoare în vârstă de 28 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a foast presată să consume o cantitate foarte mare de alcool.

Consumul exagerat de alcool este doar o mică parte din experienţa domnişoarelor de onoare din China. Acestea îndură uneori hărţuirea verbală şi fizică a invitaţilor grosolani, iar când pierd numărul paharelor de alcool, lucrurile pot degenera rapid. Domnişoarele de onoare sunt ţinte ale diferitelor insinuări sexuale, fiind obligate să treacă prin diferite situaţii degradante, cum ar fi molestarea sexuală. În 2015, o înregistrare video realizată la o nuntă în Hainan arăta cum o domnişoară de onoare era pipăită de oaspeţii de sex masculin împotriva voinţei ei. Mai grav decât atât, în 2013, o tânără care îndeplinea acest rol a fost violată de doi cavaleri de onoare la o nuntă din Zhejiang.

Din cauza acestor incidente, găsirea unor domnişoare de onoare a devenit un lucru aproape imposibil în China. Singura soluţie a mirilor este serviciul de închiriere a domnişoarelor de onoare, aceştia plătind sume între 30 şi 120 de dolari.

Domnişoarele de onoare profesionale au devenit un lucru normal la nunţile din China, cele mai multe dintre acestea lucrând doar la sfârşit de săptămână, pentru a câştiga venituri suplimentare.

„Domnişoarele de onoare profesionale, ca mine, sunt mai dure decât cele obişnuite. Unii bărbaţi sunt grosolani şi le şicanează, dar o profesionistă poate rezolva situaţia uşor şi rapid“, a declarat o tânără, pentru The Financial Times .  

În ciuda popularităţii sale, serviciul este dezaprobat de mulţi chinezi, care consider că în acest mod se promovează ideea că trupul femeii este o marfă de vânzare.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite