Probleme de securitate pentru iPhone 4S. Siri poate funcţiona şi cu telefonul blocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siri a fost prezentat în cadrul conferinţei de lansare a noului iPhone 4S
Siri a fost prezentat în cadrul conferinţei de lansare a noului iPhone 4S

Utilizatorii care au testat asistentul vocal de pe noul iPhone 4S au descoperit grave probleme de securitate cauzate de Siri. Astfel, setarea standard a telefonului permite oricărei persoane care are acces la telefon să-l folosească pe Siri pentru a dicta texte, mesaje electronice, apeluri sau pentru a face programări în calendar, chiar dacă telefonul este blocat.

De asemenea, Siri poate să ofere detalii celor care-l folosesc despre contactele din adresa telefonului. Singurul lucru pe care nu-l poate face este însă deschiderea aplicaţiilor, scrie site-ul de tehnologie techradar.com.

Setarea îngrijorătoare poate fi dezactivată de către utilizatori din meniul „Passcode Lock", dar mulţi utilizatori nu au realizat că Siri are cale liberă în utilizarea telefonului blocat. Unul din angajaţii de la furnizorul de servicii de securitate hardware şi software Sophos, Graham Cluley, a declarat că „este dezamăgitor că Apple a avut o opţiune clară în cazul acesta şi a ales să uite de setările de securitate. Puteau să-l implementeze pe Siri într-un mod mai sigur, dar în schimb au decis să îl transforme într-un instrument de impresionat cu rapiditate prietenii".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite