Operaţiunea #GataLa4 revine: cea mai lungă zi din an devine cea mai scurtă zi de muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 21 iunie, în cea mai lungă zi din an, Red Bull aruncă mănuşa celor închişi în birouri şi-i provoacă să fie #GataLa4. A doua ediţie din România a evenimentului global care dă liber angajaţilor cu voie de la şefi revine în aplauzele unanime ale departamentelor de HR.

Ne raportăm constant la rezultate, oameni şi eficienţa muncii lor: productivitatea pare cuvântul de ordine al acestui început de mileniu. Într-un studiu realizat de VoucherCloud.com (Marea Britanie), 1989 de angajaţi au fost întrebaţi: „Consideri că eşti productiv pe tot parcursul zilei?". 79% din ei au răspuns negativ. Rezultatele arată că este imposibil să susţii un ritm de lucru constant. Într-o zi de lucru standard, de opt ore, participanţii recunosc că sunt productivi în medie doar două ore şi 53 de minute. Asta înseamnă că mai bine de cinci ore sunt irosite. Studiile mai spun că o zi lucrătoare de şase ore ar putea spori productivitatea. Într-un program-pilot de doi ani, Suedia a testat o zi de lucru mai scurtă pentru asistenţii medicali – participanţii au confirmat că s-au simţit mai fericiţi şi mai sănătoşi.

Dacă e-mailurile, întâlnirile, telefoanele, notiţele şi rapoartele te ţin peste program, Red Bull vine cu următoarea propunere: pe 21 iunie, în cea mai lungă zi din an, tragi tare şi eşti #GataLa4, iar orele rămase le petreci cum vrei!

Anul trecut, pe 21 iunie, sute de angajaţi din Capitală impulsionaţi de un boost de energie au spus #GataLa4 şi au petrecut timpul liber astfel câştigat la concerte live organizate ad-hoc la Food Circus din Pipera, kilometrul 0 al corporatiştilor, sau clase de yoga! Peste 20 de companii multinaţionale, printre care Banca Transilvania, BMW România, Toyota, Fru-Fru s-au alăturat operaţiunii #GataLa4 şi, cel mai important, sute de angajaţi au arătat împreună că se poate ca în mijlocul săptămânii, cea mai lungă zi din an, 21 iunie, să devină cea mai scurtă zi de muncă!

#GataLa4 continuă iniţiativa #4PMFinish, o idee Red Bull care susţine că productivitatea creşte când muncim mai puţin, dar mai inteligent, întărită din 2016 încoace de mii de angajaţi care pleacă mai devreme de la birou de National 4pm Finish Day în Marea Britanie.

Convinge-ţi şefii, adună-ţi colegii de birou şi fii #GataLa4 pe 21 iunie 2018! Află mai multe pe redbull.ro/gatala4.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri