Numărul pasagerilor a crescut cu unul în timpul cursei: O femeie a născut într-un avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mai avea trei săptămâni pănâ când trebuia să nască, pe Katherine Oyedoh a apucat-o contracţiile în timp ce se afla într-un avion, la 11.000 de metri altitudine. Cu ajutorul celorlalţi pasageri şi al însoţitoarelor de zbor, femeia a adus pe lume un băieţel sănătos pe nume Ebosalume.

În dimineaţa zilei de 23 martie, Katherine se afla într-un avion al companiei Delta care se îndrepta dinspre Africa spre oraşul american Atlanta. În jurul orei trei dimineaţa, femeii i s-a rupt apa şi aşa a început întreaga aventură la finalul căreia numărul de pasagerilor s-a mărit cu încă o persoană: micuţul Ebosalume.

Femeia a început să strige, iar însoţitoarea de zbor Susan Carnes s-a dus la ea ca s-o întrebe ce se întâmplă. "Am văzut-o şi mi-am dat seama din felul în care se îndoia şi gemea că asta se va întâmpla", a povestit femeia postului de ştiri Fox News. Imediat, Susan a încercat să facă rost de un medic, iar spre norocul viitoarei mămici la bordul aeronavei se afla chiar un medic ginecolog.

"A fost foarte puternică. Era foarte speriată la început. Călătorea singură, era într-un loc public şi urma să dea naştere unui copil într-un avion. Ce nebunie!", a mai spus stewardesa care mărturiseşte că n-a mai întâlnit un asemenea caz, deşi lucrează de aproape 30 de ani.

Susan a alertat căpitanul, spunându-i ce se petrece la bordul aeronavei, iar apoi a început să strângă diverse lucruri necesare naşterii: mănuşi, şerveţele, foarfece şi prosoape.

Ceilalţi pasageri au fost cât se poate de săritori şi au vrut s-o ajute pe femeie. Au căutat ceva cu ce să taie cordonul ombilical, iar unul dintre pasageri şi-a oferit şireturile. Alt pasager a cronometrat contracţiile femeii, în timp ce doi pasageri, cu pregătire medicală, îi verificau tensiunea.

Ginecologul a băgat şireturile şi foarfecele în vodcă pentru a le steriliza, informează Daily Mail. Stewardesa a fost cea care a tăiat cordonul ombilical al copilului, iar apoi doctorul i l-a dat să-l ţină în braţe.

"Am luat copilul şi l-am ridicat deasupra scaunelor. În acel moment, am observat că toată lumea se uita la mine, aşa că l-am ridicat mai sus şi am spus: <<E băiat!>>", îşi aminteşte Susan. În acel moment, toţi pasagerii au izbucnit în râs şi au început să aplaude.

Avionul a aterizat de urgenţă la Dakar. Mama şi copilul au fost transportaţi la un spital, unde şi-au petrecut câteva zile.

Tatăl copilului urmează să-şi cunoască băiatul abia marţi, atunci când Katheryne şi Ebosalume se vor întoarce în Statele Unite.

First-time mom gives birth on plane: MyFoxTAMPABAY.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite