Metode naturale de creştere a hormonului fericirii: cum să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit, memoria şi apetitul sexual

0
0
Metode naturale de creşte a hormonului fericirii. FOTO Arhivă
Metode naturale de creşte a hormonului fericirii. FOTO Arhivă

Nivelul serotoninei, cunoscută şi ca hormonul fericirii, poate fi crescut în mod natural. Fie că vorbim de alimentaţie, sport sau obiceiuri zilnice, fiecare dintre noi îşi poate îmbunătăţi starea de spirit cu ajutorul câtorva metode simple.

Serotonina este substanţa care transportă mesajele între celulele nervoase ale creierului. Un nivel scazut al acestui hormon influentează de la starea de spirit, până la ciclul de somn, memorie sau apetitul pentru sex, putând provoca depresie caracterizată de tristeţe, iritabilitate sau izbucniri agresive şi anxietate, scrie lifehack.org.

Producţia de serotonină poate fi inhibată de cortizolul, hormonul stresului.

Metode naturale de creşte a hormonului fericirii:

Consumă alimente care conţin triptofan

Triptofanul este un aminoacid esenţial pe care organismul nu îl sintetizează în mod natural şi trebuie obţinut din surse alimentare. Este vital în producerea de serotonină. Acesta se găseşte în alimente precum carnea slabă, ouă şi produse lactate, nuci şi seminţe.

Masaj

image

S-a demonstrate că masajul poate influenţa starea de spirit. Cercetare cu privire la beneficiile masajului asupra corpului arată că nivelul de serotonină creşte după o şedinţă de masaj, în timp ce nivelul de cortizol poate scădea cu până la 30%.

Vitamina B

image

Vitaminele din grupa B sunt necesare pentru menţinerea în formă a corpului, însă B12 şi B6 joacă un rol deosebit de important atunci când vine vorba de producţia de serotonina. Conform studiilor, vitamina B poate ajuta la tratarea depresiei.

Ia-ţi energie de la soare

image

Ori de câte ori vă petreceţi timpul în natură, bucurându-vă de razele solare, creierul va începe să producă serotonină. Petreceţi cel puţin 20 - 30 de minute în fiecare zi în aer liber, bucuraţi-vă de peisaje sau ascultaţi muzica preferată în căşti.

Sportul

image

Orice tip de exerciţiu care îţi face inima să bată mai alert poate creşte nivelul de serotonină, iar endorfinele te vor face să te simţi fantastic. Fă sport alături de prieteni, aleragă în parc, participă la cursuri de dans sau aerobic şi vei vedea diferenţele.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite