Voalete, funde, perle şi detalii negre pentru mireasa anului 2018 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile case de modă au anunţat deja cum vor arăta rochiile de mireasă pentru anului viitor, în cadrul Săptămânii Modei la New York şi Madrid. Rochia înfoiată de prinţesă nu mai este de actualitate pentru 2018, locul fiind luat de modelele de tip sirenă sau croite lejer pe linia corpului, din materiale transparente cu aplicaţii argintii sau florale. Ca accesorii revin voaletele, iar perlele sunt purtate în şiraguri peste rochii.

Ţinând cont de faptul că pregătirile pentru nuntă se fac şi cu un an de zile înainte, iar rochia de mireasă este piesa de rezistenţă a unui astfel de eveniment, designerii internaţionali şi-au prezentat noile colecţii la New York şi Madrid, până pe 24 aprilie.

Parte din tendinţele regăsite în moda prêt-à-porter apar şi în zona ţinutelor de mireasă, şi este vorba de elemente precum fundele, volanele, materialele transparente, penele şi inserţiile argintii. 

image

Creatoarea Jenny Packham a folosit în colecţia sa îndeosebi firul argintiu, paietele şi topurile transparente cusute cu mărgele, purtate peste rochii simple şi fluide, din satin. Nu au lipsit modelele atipice dedicate mireselor care vor să şocheze îmbrăcând, de exemplu, o rochie roşie ca focul din paiete, cu mâneci realizate din pene şi generos decupată pe picior.

image

Ines di Santo a mizat în schimb pe rochii mult mai clasice, albe, cu aplicaţii de dantelă şi florale, realizate din straturi asimetrice de voal, multe dintre ele cu umeri căzuţi sau cu umerii goi. 

image

Elementul ieşit din comun a fost în acest caz coafura, o adevărată construcţie realizată din împletituri şi meşe din nuanţe diferite de păr ori cozi false, lungi până la talie. 

image

Un alt detaliu în vogă pentru anul viitor sunt mănuşile din voal trasparent scurte sau lungi până peste cot, eventual brodate cu flori.

Alb şi negru, perle şi petale 

Detaliile negre în cazul rochiilor de mireasă, elemente lansate în urmă cu câţiva ani de Vera Wang, au revenit de această dată în colecţiile mai multor designeri. Un exemplu este Justin Alexander, unde negrul apare sub forma unei pălării, a unei centuri sau a unei funde care sparge monotonia albului rochiei, dar şi a unei flori din mătase neagră legată pe braţ sau în jurul gâtului. Negrul a fost şi laitmotivul colecţiei semnate Reem Acra, punând în valoare rochiile de inspiraţie victoriană, pe alocuri cu ajutorul mănuşilor lungi, mulate.

image

Vera Wang a readus negrul în prim-plan ca element al ţinutei de miresă şi l-a prezentat ori sub forma unor cercei-ciucure foarte lungi, ca flori supradimensionate aplicate pe un umăr sau a unor funde lungi şi subţiri legate la gât. 

La rândul său, Monique Lhuillier a preferat ca detaliu extravagant perlele, dar nu purtate ca accesorii clasice, de tipul unui colier, a unei brăţări sau a unei perechi de cercei, ci ca şiraguri grele şi dese aşternute precum o mantie peste rochie.

image

Ideea plasei de perle a fost preluată şi la Naeem Khan, care a plusat şi a adăugat încă un element extravagant, respectiv penele, transformând colecţia într-un adevărat „lac al lebedelor“. Tot la Khan, partea de sus a rochiei a fost realizată dintr-o alăturare de flori colorate în albastru, verde, galben şi roz, conturând o imagine primăvăratică în ton cu colecţia primăvară-vară 2018.

image

Eleganţa anilor ’50

Voaletele cu plasă şi fundă sunt, de asemenea, piese de rezistenţă pentru anul viitor, după cum notează editorii de modă ai revistei „Harpers Bazaar“. Aceste accesorii elegante, care aduc aminte de moda anilor ’50, au fost reînviate de brandul Lela Rose, alături de rochiile midi, cu croiala tipică aceleiaşi perioade.

image

Şi pentru că aplicaţiile florale vor fi nelipsite din repertoriul rochiilor de mireasă în 2018, Marchesa a recurs din plin la acest detaliu, la fel şi la funde, care au fost transformate inclusiv în bretele. 

image

Şi în acest caz au fost folosite accente de material negru, de la benzile menite să sublinieze talia la bentiţele prinse în jurul gâtului şi apoi lăsate să atârne la spate, pe toată lungimea rochiei. Până şi sandalele pot deveni o piesă centrală a ţinutei, dacă alegem să purtăm modelul propus de Marchesa, croit din dantelă neagră, cu aplicaţie de blană şi legat pe gleznă cu fundă.

image

Mireasă în costum bărbătesc

Pentru Oscar de la Renta, mireasa anului 2018 este învăluită în straturi de tul dispuse asimetric şi duce cu gândul la un cadou, datorită fundelor uriaşe aplicate în partea din spate a rochiilor sau a ţinutelor cu pantalon. Ba chiar, miresele care vor să-şi afirme, eventual, egalitatea cu mirele, ori pur şi simplu să iasă din tipare, pot alege să poarte un costum bărbătesc alb, cu o croială relaxată, la care să asorteze un tricou din bumbac. O altă ţinută tinerească poate fi formată dintr-o jachetă albă din denim purtată nonşalant peste un maiou mulat, alături de o fustă amplă, peste care tronează un colier masiv, din repertoriul hip-hop, ce anunţă „Just Married” (proaspăt căsătoriţi – n.r.). 

image

Şi brandul Hannibal Laguna vede mireasa îmbrăcată în pantaloni largi, dar într-o combinaţie mult mai feminină, cu o bluză din dantelă tricotată, cu mâneci ample şi strânsă în talie.

Sacru şi profan în modă

La Madrid, Javier Saiach a propus ca mireasa anului viitor să poarte pe cap o coroană atipică, aurie, cu evidente trimiteri religioase, ţinând cont de faptul că elementul central este reprezentat de o cruce.

image

Controversată este alăturarea acestei coroane de rochia realizată dintr-un material suficient de transparent încât să lase să se ghicească trupul. Nu în ultimul rând, brandul Manu Garcia a prezentat un model aparte, mireasa având dezgolit abdomenul în timp ce trena a fost prinsă de topul mulat şi fără mâneci.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite