Motivele tradiţionale, pictate pe pantofi de un designer român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brancuşi inspiră tinerii designeri români
Brancuşi inspiră tinerii designeri români

În urmă cu 4 ani, o tânără absolventă de arhitectură a demarat un business inedit la acea vreme: genţi pictate. Una dintre sursele constante de inspiraţie pentru aceasta au fost motivele tradiţionale, fie că erau cele legate de portul românes, fie chiar elemente ale arhitecturii vernaculare. Anul acesta, Armina Popeanu a decis să ducă acest trend mai departe, lansând o colecţie de pantofi inspirată de Centenar.

Influenţele tradiţionale rămân în continuare în tendinţe, o arată chiar şi marii designeri internaţionali, dacă e să luăm în considerare colecţia recentă Dior. Reinterpretate, motivele româneşti ajung în garderoba a tot mai multe femei. Armina Popeanu este unul dintre designerii care, deşi nu s-au axat pe motivele tradiţionale, în fiecare an lansează o colecţie care să ducă cu gândul la acestea.

Coloana Infinitului, bojdeuca lui Creangă, Turnul Chindiei sau porţile maramureşene şi peisajele Deltei s-au numărat printre sursele de inspiraţie. Anul acesta, cu ocazia Centenarului, motivele tradiţionale au ajuns în premieră şi pe pantofi. 

designeri romani

“Brandul Lyria a ajuns la maturitate, prin urmare decizia de a extinde linia de producţie cu o colecţie de pantofi a venit natural. Am avut în vedere femeia care se află de dimineaţa până seara pe tocuri, aşa că îşi doreşte să fie şic, dar în acelaşi timp să se simtă bine. Mai departe de acestea, poveştile nostre transmit emoţie, trezesc amintiri şi creează experienţe. Am păstrat pentru picturile genţilor influenţe din best-sellerului Lyria din ultimii ani, rezervând un loc special pentru modelele inspirate de zonele istorice ale ţării. Am dorit să marcăm astfel în stil propriu Centenarul Marii Uniri cu colecţia-capsulă RomânIA100”, a declarat Armina Popeanu, designer. 

Armina Popeanu
MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite